Σαμαράς: Έχει ήδη ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας

«Στόχος το 2013 να είναι το τελευταίο έτος ύφεσης»

Σαμαράς: Έχει ήδη ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας

Για ανάκαμψη της οικονομίας που ήδη έχει ξεκινήσει έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου που οργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

«Η ελληνική οικονομία κάνει τη μετάβαση από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στον ενάρετο της ανάπτυξης. Η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται στο επόμενο τρίμηνο και μετράνε στην αγορά έως το τέλος του χρόνου» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο γεγονός ότι τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων και σημείωσε: «Στόχος το 2013 να αποτελέσει το τελευταίο έτος ύφεσης, έτος καμπής που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη. Η κατάσταση στη χώρα είναι ακόμη κρίσιμη και έχουμε δυσκολίες μπροστά. Το κλίμα έστω και αργά αντιστρέφεται, βασικοί οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται, ξεμπλοκάρουν οι ιδιωτικοποιήσεις εξοφλούνται φέτος όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου. Είμαι ο τελευταίος που θα σφυρίξει λήξη συναγερμού, όμως μόνο οι κακόπιστοι δεν βλέπουν ότι το κλίμα έστω και αργά αντιστρέφεται».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πάντως πως πρέπει να αλλάξουν ακόμη πολλά για να μην ακυρώσουμε όσα έχουν γίν��ι μέχρι σήμερα, ενώ εκτίμησε ότι πρέπει να βλέπουμε την Ευρώπη ως σύμμαχο και όχι ως τιμωρό. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το θέμα του Grexit δεν υφίσταται πλέον.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «ανοικτό πόλεμο» στη γραφειοκρατία: «Θέλουμε ένα νέο έκτακτο άλμα γιατί η κατάσταση είναι έκτακτη, δεν έχουμε περιθώριο και δεν υπάρχει δικαιολογία να χάνεις χρήματα επειδή η γραφειοκρατία καθυστερεί αδειοδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις. Οι εποχές των χαλαρών ρυθμών για το δημόσιο έχουν τελειώσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top