Ανθόπουλος: Διασύρομαι άδικα για τοκογλυφία

«Πρόκειται για αντιδικία 2 εταιρειών στην οποία αναμείχθηκα ως δικηγόρος»

Ανοιχτή επιστολή με την οποία ισχυρίζεται ότι διασύρεται άδικα δημοσιοποίησε ο Γιάννης Ανθόπουλος.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ τοποθετείται για την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση τοκογλυφίας στην Καβάλα και όπως αναφέρει τις τελευταίες ημέρες διασύρεται άδικα από τα ΜΜΕ για μια υπόθεση ιδιωτικού χαρακτήρα (αντιδικία μεταξύ δύο εταιριών), στην οποία αναμίχθηκε ως δικηγόρος.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς όλους τους συγγενείς και φίλους μου, πρώην συνεργάτ��ς μου, πρώην ψηφοφόρους μου και σ’ όλους εκείνους που θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

Τις τελευταίες ημέρες διασύρομαι άδικα από τα ΜΜΕ για μια υπόθεση ιδιωτικού χαρακτήρα (αντιδικία μεταξύ δύο εταιριών), στην οποία αναμίχθηκα ως δικηγόρος. Δεν αφορά ούτε σε διασπάθιση δημόσιου χρήματος ούτε σε μίζες ούτε σε φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό. Πολύ περισσότερο δεν έχει σχέση με τοκογλυφία.

Δεν βγήκα στα ΜΜΕ. Δεν πρέπει και δεν ήθελα να μεταφέρω μια δικαστική υπόθεση στα τηλεδικαστήρια. Ως πολίτης και, μάλιστα, δικηγόρος και πρώην πολιτικός οφείλω σεβασμό στους θεσμούς και τους λειτουργούς τους. Είμαστε ακόμη στη φάση της ανάκρισης. Υπάρχει μόνο ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ και ΟΧΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Ανακρίτρια μου έβαλε εγγυοδοσία 200.000€ με εγγραφή υποθήκης στο ακίνητό μου. Η δίκη θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και πιστεύω στη δικαίωσή μου.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι σήμερα δεν άνοιξε το ΣΔΟΕ τους λογαριασμούς μου. Δεν υπάρχουν χρήματα και αυτό το ξέρω καλύτερα από τους άλλους. Το αντίθετο είναι μεγάλο ψέμα. Ήδη έκανα σχετική επιστολή και περιμένω απάντηση από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, αν και πότε έγινε δήθεν άνοιγμα των λογαριασμών μου και ποιο το αποτέλεσμά του. Απλούστατα στις 20 Μαρτίου 2013, ��ην ημέρα της απολογίας μου (και όχι 28 Μαρτίου 2013, όπως ψευδώς διαδόθηκε), από μόνος μου ζήτησα να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί κι έτσι, εγώ κι όλη η οικογένειά μου καταθέσαμε ειδικό πληρεξούσιο στην Ανακρίτρια να το κάνει αν χρειαστεί.

Αυτή τη στιγμή κατηγορούμαι ψευδώς με βάση τη μήνυση μια γυναίκας-επιχειρηματία (Οδέττη Πετρίδη (ΟΠ) που της συμπαραστάθηκα σαν άνθρωπος, σαν πνευματικός συγγενής λόγω κουμπαριάς, σαν στενός οικογενειακός φίλος του αδερφού του συζύγου της Νικ. Κατακαλίδη και σαν δικηγόρος της. Τη βοήθησα να βρει συνεργάτες (στρατηγικούς επενδυτές για αγοραπωλησίες καπνών) προκειμένου να επιβιώσει στην αγορά καπνού, λόγω μη περαιτέρω χρηματοδότησής της από ελληνικές τράπεζες, παρά τις εντατικές προσπάθειές μου για την επανάληψή της χρηματοδότησής της. Με την εταιρία που συνέπραξε – ύστερα από ετήσιες διαπραγματεύσεις (ερήμην μου) μαζί της και με μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών – και με βάση τις δικές της προτάσεις ως προς το σχήμα συνεργασίας, έκανε επί τέσσερα (4) ολόκληρα χρόνια (2002-2005) αλλεπάλληλες αγοραπωλησίες καπνών. Τα εμπορικό κέρδος που συμφωνήθηκε ήταν 20% επί του ποσού της αγοράς.

Επί τέσσερα χρόνια (2002-2005) υπήρχε αγαστή συνεργασία. Μάλιστα, από το 2003 μέχρι και το 2005, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το καλό που της έκανα με βοήθησε με άτοκο δάνειο 657.000 €, που δαπανήθηκε όλο μέχρι το 2005, για να χτίσω την κατοικία μου, όπου θα φιλοξενούσα τακτικά την ίδια και τον σύζυγό της Γιώργο Κατακαλίδη. Αναγνωρίζω το χρέος μου, που θα το επέστρεφα μέσα στην επόμενη δεκαετία (2007-2017), αλλά όταν επρόκειτο να αρχίσω την επιστροφή του, το 2007, ξεκίνησε η αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών στη δίνη της οποίας ενεπλάκη το όνομά μου εξαιτίας της ΟΠ. Εξάλλου, αμέσως μετά, κατέθεσα κι εγώ αντίθετες μηνύσεις και αγωγές εναντίον της που εκκρεμούν στα δικαστήρια για όλα τα ψέματα και τις συκοφαντίες που εξαπέλυσε εναντίον μου και για όλα αυτά θα αποφασίσουν τα δικαστήρια εν καιρώ.

Όμως, η ανωτέρω συνεργασία με την άλλη εταιρία η οποία ξεκίνησε το 2002 με ετήσιες αγοραπωλησίες κόστους 1,5 εκ € που έφτασαν το 2005 στα 7,5 εκ €., το θέρος του 2006 διακόπηκε αιφνιδίως, όπως και κάθε σχέση ανάμεσα σε μένα και την ΟΠ, διότι αυτή δεν πλήρωσε στους συνεργάτες της το ποσό των 8 εκ. ευρώ που όφειλε και, εμμέσως, ζήτησε να ψευδορκήσω εναντίον τους καταθέτοντας ότι τα χρήματα αυτά που τους χρωστούσε ήταν δήθεν προϊόν τοκογλυφίας. Η ΟΠ έχασε το Δικαστήριο, και, τότε με κατηγόρησε ότι ήμουν δήθεν δικηγόρος των άλλων και όχι δικός της και ότι συνεργάστηκα σε δήθεν τοκογλυφία σε βάρος της.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, η ΟΠ έπλασε το μύθο της τοκογλυφίας το 2007 με την ψευτομήνυσή της, όταν το θέρος του 2006 σφραγίστηκε η επιταγή των 8.000.000€ που όφειλε να πληρώσει στη συνεργαζόμενη εταιρία. Αρχικά, στη ψευτομήνυσή της που την έστρεψε εναντίον όλου του Διοικητικού Συμβουλίου της αντίδικης εταιρίας, δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στο όνομά μου. Καθοδόν, για να θεμελιώσει την ψεύτικη κατηγορία της, από το 2007 και μετά, με «μετάλλαξε» από δικηγόρο της σε δήθεν δικηγόρο και συνεργάτη των αντιδίκων της, που διαμεσολαβούσε και δήθεν μετέφερε σ’ αυτούς τοκογλυφικά ωφελήματα.

Παρεμπιπτόντως, η Οδέττη Πετρίδου και η εταιρία της («ΟΝΠ ΑΚΕ ΑΕ») χρωστάει δεκάδες εκατομμυρίων σε Τράπεζες (ΑΤΕ, ΕΤΕ,ΑΛΦΑ-ΜΠΑΝΚ), χρωστάει στο δημόσιο από φόρους κάποια εκατομμύρια ευρώ (βλ. ηλεκτρονικό κατάλογο μεγαλοοφειλετών του Υπουργείου Οικονομικών), της έγινε τις προάλλες κατάσχεση στο εργοστάσιό της για 2 εκ. ευρώ, καταδικάστηκε αυτή σε 4 χρόνια και η 30χρονη κόρη της (που την εμφανίζουν τα κανάλια ως «ανήλικη») σε 3 χρόνια φυλακή για ακάλυπτη επιταγή 8 εκ ευρώ και εκδόθηκε εναντίον της διάταξη από τον 10ο Ανακριτή Αθηνών με περιοριστικούς όρους για απάτη σε βάρος των πρώην συνεργατών της ύψους 8 εκ,. ευρώ. Μπορείτε να καταλάβετε τους λόγους της ψευτομήνυσής της και του εκείθεν διασυρμού μου.
Υπενθυμίζω ότι το ίδιο άδικα είχα κατηγορηθεί στο παρελθόν για την υπόθεση «ΠΟΡΤΟ-ΚΑΡΡΑΣ» το 2004. Το 2005 αθωώθηκα πανηγυρικά και αμετάκλητα με πρόταση του εισαγγελέα και ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθ��νών σε πρώτο και τελευταίο βαθμό.

Ωστόσο, σας ζητώ συγγνώμη για την ψυχική ταλαιπωρία που ίσως υποστήκατε κι εσείς από το διασυρμό μου. Ζητώ την ηθική συμπαράστασή σας μέχρι την τελική δικαίωσή μου.

Σας ευχαριστώ,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top