Το star.gr βγάζει στη φόρα τα tweets που ο Άδωνις και ο Κασιδιάρης θέλουν να ξεχάσουν!!!!

Νέα πρωτοποριακή εφαρμογή αποκαλύπτει τα λάθη και τις γκάφες των πολιτικών

​Καλό, χρυσό, πολύτιμο και μοναδικό το διαδίκτυο αλλά στην εποχή του Facebook και του Twiiter ότι γράφει δεν ξεγράφει και πιο συγκεκριμένα κανένα DELETE… ΔΕΝ μπορεί να σβήσει τα ανεπιθύμητα μηνυματάκια για πάντα, ακόμη και να σαι πρωθυπουργός!!!

Γιατί;;; Πολύ απλά γιατί ένα «ρομποτάκι» ακολουθεί συνεχώς τους επίσημους λογαριασμούς Twitter 181 πολιτικών (προς το παρόν) και καταγράφει σε μια βάση δεδομένων όλα τους τα tweets!!! Έτσι όταν κάποιος από αυτούς αποφασίσει να διαγράψει ένα tweet, χτυπάει συναγερμός. Tο tweet σκανάρεται και διερευνάται η πιθανή αιτία της διαγραφής του, αν δηλαδή διαγράφηκε γιατί υπήρχε ορθογραφικό λάθος, είχε λάθος link ή spam κ.α Στην συνέχεια, το σβησμένο tweet δημοσιεύεται από το Politwoops, για το καλό της Δημοκρατίας, συμβάλλοντας έτσι στον δημόσιο έλεγχο των πολιτικών προσώπων και τη πολυδιαφημισμένη διαφάνεια στην πολιτική, η οποία πλέον επεκτείνεται και ασκείται μέσα από το χώρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης!

Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε το ίδρυμα Open State, που ανήκει σε δύο ολλανδικές οργανώσεις που δηλώνουν ότι σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ενεργούς πολίτες. Τον σκοπό αυτό εξυπηρετεί και το εγχείρημα Politwoops, που ξεκίνησε την λειτουργία του και στην Ελλάδα από το igraphics.gr.

Μέχρι σήμερα έχουν διαγραφεί περίπου 2.000 «ανεπιθύμητα» tweets, τα οποία καταγράφηκαν από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα! Το αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από το περιεχόμενο τους, ο χρήστης μπορεί να δει την ακριβή ημερομηνία και το λόγο διαγραφής του μηνύματος!

Γ��ατί όμως τα σβήνουν;;;;Πιθανές αιτίες διαγραφής είναι:

-Λάθος στο tag ή το mention ή ολοκληρωτική απουσία τους.

-Καμία προφανής αιτία.

-Αυτά που σίγουρα οι πολιτικοί δεν θα ήθελαν να γνωρίζετε.

-Πολλές φορές εμφανίζονται τα ίδια tweet παραπάνω από μια φορά, συνήθως λόγω της διασύνδεσης λογαριασμών facebook και twitter.

-Ορθογραφικά, τυπογραφικά, γραμματικά, λάθη από κεκτημένη ταχύτητα.

-Tweets, συνήθως διαφημιστικά, που γίνονται χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης.

-Tweets που σβήστηκαν για να ξαναγραφτούν λίγο διαφορετικά.

To star.gr μπήκε στοhttp://politwoops.igraphics.gr/ και έκανε μια γρήγορη έρευνα στην προσπάθεια να βρει ποιοι είναι οι “συνήθεις ύποπτοι” των κομμάτων που θέλουν να ξεχάσουν κάποια από τα tweets τους! Άδωνις Γεωργιάδης , Δημήτρης Παπαδημούλης και Ηλίας Κασιδιάρης είναι οι βουλευτές που πατούν από ότι φαίνεται πιο συχνά από κάποιους άλλους το DELETEγια… άγνωστη αιτία!!!

Δείτε κάποια από τα πιο "hot" .....«διαγραφέντα»μηνύματα τους που κρατά η βάση δεδομένων του Poliwoops

georgiadistweets.jpggeorgiadistweets2.jpg

papadimoulis.jpgpapadimoulis2.jpg

kasidiaristweets.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top