Τσίπρας: Δεν υπάρχει «ναι ή όχι» στο ευρώ, αλλά «ναι ή όχι» στη λιτότητα

Σφοδρή επίθεση στους 3 αρχηγούς: Είναι οι τρεις ιεράρχες ελέω Μέρκελ

Τσίπρας: Δεν υπάρχει «ναι ή όχι» στο ευρώ, αλλά «ναι ή όχι» στη λιτότητα

Σφοδρή επίθεση στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στην οποία υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είναι έτοιμος να αντισταθεί.

«Είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε την καταστροφή» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Εμείς αν σε κάτι διαφέρουμε είναι ότι δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε. Δεν πρόκειται να πούμε ναι σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια. Δεν θα πούμε "ναι" στη διάλυση της κοινωνίας, στην καταστροφή της οικονομίας, δε πρόκειται να πούμε "ναι" στην εκποίηση της Ελλάδας».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ετοιμάζει να υποδεχθεί την τρόικα «με μια ανθοδέσμη με “ναι”» και έκανε λόγο για «δειλούς εταίρους» του στην κυβέρνηση τους οποίους προσπαθεί να εκβιάσει να συναινέσουν. Μάλιστα, δε δίστασε να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη «τρεις ι��ράρχες ελέω Μέρκελ που ψάλλουν το προπαγανδίστικο απολυτίκιο του “ναι”».

«Η δική μας απάντηση είναι ξεκάθαρη. Αντίσταση, Αντίσταση, Αντίσταση. Θέλω να επαναλάβω. Για να αλλάξει τροπάριο αυτή η χώρα, πρέπει να αλλάξει επειγόντως κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος υποστήριξε ότι το επίκεντρο στο «ναι ή όχι» δεν είναι το ευρώ αλλά η λιτότητα: «Δεν αποτελεί επίκεντρο το θέμα του ευρώ. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας δεν είναι αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ, αλλά το αν θα είμαστε ή όχι στη λιτότητα».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ευρωσκεπτικισμό που θα γίνει «πλειοψηφικό ρεύμα στην Ευρώπη», ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι η επαναθεμελίωση της Ευρώπης: «Θα φτιάξουμε αριστερή κυβέρνηση με ριζοσπαστικές λύσεις, αλλά θα επιδιώξουμε να έχουμε στο πλευρό μας όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top