Τι θα συζητήσουν Στουρνάρας-τρόικα

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο

Τι θα συζητήσουν Στουρνάρας-τρόικα

Με συγκρατημένη αισιοδοξία προσέρχονται τη Πέμπτη τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου στις συζητήσεις με τους επικεφαλείς της τρόικας.

Χωρίς να αποκλείουν να εγκριθεί στο άτυπο Eurogroup του Δουβλίνου στις 12 Απριλίου η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ, έχουν στο σχεδιασμό τους, αν δεν εξελιχθούν όλα «κατ’ ευχήν» αυτό να γίνει και λίγο αργότερα, σε τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Πρωταρχικό θέμα είναι η απόφαση για το χαράτσι σε συνάντηση με την αποψινή συνάντηση των τ��ιών πολιτικών αρχηγών. Εάν τελικά υπάρξει απόφαση για μείωση του χαρατσιού κατά 15% αυτή τελεί υπό την έγκριση της τρόικα.

Σημαντικό πρόβλημα καταγράφεται με τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων που διαρκώς αυξάνονται. Κρίσιμο είναι και το θέμα της κινητικότητας 25.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Θα τεθούν ακόμη προς συζήτηση στοιχεία για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, αλλά και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

Για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο φαίνεται πως ήδη υπάρχει συμφωνία ώστε η νέα ρύθμιση να κεφαλαιοποιεί οφειλές μέχρι 31-12-2012, ενώ για να ενταχθεί μια επιχείρηση θα πρέπει να πληρώνει τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Οι δόσεις θα κυμαίνονται από 36 έως 48, αλλά αυτό μέλλει να αποσαφηνισθεί στις επαφές κυβέρνησης – τρόικας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top