Το έκαναν και αυτό: Κρυφό χαράτσι σε δαπάνες Υγείας που κάλυψαν τα Ταμεία!

Μπαίνει φόρος σε ιατρικές δαπάνες και επιδόματα!

Το έκαναν και αυτό: Κρυφό χαράτσι σε δαπάνες Υγείας που κάλυψαν τα Ταμεία!

Το έκαναν και αυτό: εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν φέτος «χαράτσια» ΚΑΙ για τις παροχές υγείας που έλαβαν από τα ασφαλιστικά τους ταμεία!

Τα «χαράτσια» θα υπολογιστούν ακόμη και επί των δαπανών ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που κάλυψαν τα ασφαλιστικά ταμεία για λογαριασμό των φορολογουμένων, ενώ για πρώτη φορά θα επιβληθούν φόροι και στα ποσά των πάσης φύσεως επιδομάτων και βοηθημάτων που κατέβαλαν τα ταμεία περίθαλψης στους ασφαλισμένους τους!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Θα θεωρείται και θα λογίζεται ως εισόδημα το επίδομα τοκετού, το επίδομα για αγορά γυαλιών οράσεως, ακόμη και το επίδομα που λαμβάνουν οι καρκινοπαθείς για τη χρήση βοηθημάτων κατά τη θεαραπεία!

Ήδη πολλοί ασφαλιστικοί φορείς στέλνουν στους ασφαλισμένους τους βεβαιώσεις στις οποίες αναγράφονται ξεχωριστά τα ποσά των δαπανών που κατέβαλαν για τη συμμετοχή τους στις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων τους. Στις ίδιες βεβαιώσεις, μάλιστα, αναγράφονται και τυχόν ποσά βοηθημάτων-επιδομάτων που χορηγήθηκαν στους ασφαλισμένους.

Με τον τρόπο αυτό οι παραλήπτες των βεβαιώσεων υποχρεώνονται, για πρώτη φορά, να εμφανίσουν στις φορολογικές δηλώσεις τους και τα ποσά αυτά ως εισοδήματα του προηγούμενου έτους και, ως εκ τούτου, να πληρώσουν γι’ αυτά επιπλέον φόρους και συγκεκριμένα ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% για τις περισσότερ��ς περιπτώσεις!

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μια νέα δυσάρεστη έκπληξη για εκατομμύρια ασφαλισμένους οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης ακόμη και για τα ποσά των δαπανών περίθαλψης που τους κάλυψαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία! Θα είναι, δε, πρωτοφανές αυτό που θα συμβεί δεδομένου ότι τα ποσά με τα οποία κάλυψαν τα ασφαλιστικά ταμεία τις δαπάνες περίθαλψης των ασφαλισμένων τους προήλθαν από τα ποσά των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης που παρακρατήθηκαν ήδη από τα εισοδήματά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top