Στο γήπεδο των πολιτικών αρχηγών η μπάλα: Στις 7 η κρίσιμη σύσκεψη

Αναζητείται λύση στον «γόρδιο δεσμό» με το χαράτσι…

Στο γήπεδο των πολιτικών αρχηγών η μπάλα: Στις 7 η κρίσιμη σύσκεψη

Να ξαναβρεί τις λεπτές ισορροπίες στην τρικομματική κυβέρνηση θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή κρίσιμη σύσκεψη των αρχηγών στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι τρεις αρχηγοί καλούνται να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» με το χαράτσι καθώς από τη μία ο Φώτης Κουβέλης επιμένει σθεναρά στην αντικατάστασή του από το ενιαίο τέλος ακινήτων (όπως είχε εξάλλου συμφωνηθεί) αλλά την ίδια ώρα η τρόικα διαμηνύει πως δε θα δεχθεί άλλη λύση θεωρώντας ότι χωρ��ς το χαράτσι δεν εξασφαλίζεται το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ από τα ακίνητα.

Με την προπαρασκευαστική συνάντηση του Στουρνάρα τη Δευτέρα με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ απλά να… επιβεβαιώνει το αδιέξοδο, η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των πολιτικών αρχηγών.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο πρωθυπουργός έχει επεξεργαστεί διάφορα εναλλακτικά σενάρια και σύμφωνα με πληροφορίες θα προσπαθήσει να βρει τη χρυσή τομή αφενός με τη διατήρηση του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ και το 2013 αφετέρου με τη μείωσή του κατά 15-20%.

Την ίδια ώρα, ανοικτά είναι και τα υπόλοιπα μέτωπα (διαθεσιμότητα, ληξιπρόθεσμα, κλπ.) της κυβέρνησης στη «μάχη» των μεταρρυθμίσεων, με τις προβλέψεις να θεωρούν δύσκολη μια συμφωνία με την τρόικα έως την επόμενη Τρίτη που θα λάβει χώρα η άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup.

Έτσι, το «πράσινο» φως για τη δόση των 8,8 δισ. ευρώ μάλλον παίρνει αναβολή για κάποια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (EWG) μέχρι το τέλος του μήνα ή ακόμη και για το τακτικό Eurogroup στις 13 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top