Ν. Παναγιωτόπουλος: στις 48 δόσεις έκατσε η μπίλια για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης των οφειλών

Ν. Παναγιωτόπουλος: στις 48 δόσεις έκατσε η μπίλια για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Στις 48 δόσεις πιθανότατα «έκατσε η μπίλια» για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«Αν θα είναι 36 ή 50 ή 60 δόσεις θα το δούμε, η μπίλια έκατσε νομίζω στις 48 δόσεις είναι όμως στις διαπραγματεύσεις οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν στις διαπραγματεύσεις των επόμενων ημερών. Θέλουμε να παρασχεθεί η ευκαιρία όχι μόνο στους επιχειρηματίες αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Ο υπουργός μας έφερε καλές ειδήσεις, φτάνει να ολοκληρωθεί σε αυτό το πλαίσιο … Είναι η ύστατη ευκαιρία… Να είναι καλή βιώσιμη λύση, να συμφωνήσουμε όλοι μας» απάντησε ο Β. Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σημείωσε ότι εάν είναι ανεκτή λύση θα αποδώσει και θα φέρει έσοδα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για περίπλοκη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα καταστήσουν μη βιώσιμη και επισήμανε ότι «μία φορά θα παρθεί αυτή η ρύθμιση».

Πρόσθεσε επίσης ότι θα δοθεί μεγάλη ανάσα με τη μείωση των κλιμακίων και υποστήριξε ότι πρέπει να επεκταθεί σε όλους - και στον ΟΑΕΕ - η αποποινικοποίηση των οφειλών, όπως έγινε στο ΙΚΑ, ενώ διατύπωσε αιχμές και για το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Είναι θέματα που έπρεπε να καίνε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Έπρεπε να μας απασχολήσει… Να πληρώσουν, να μην σέρνονται στα δικαστήρια».

​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top