14 μέρες, 15 μνηστήρες: Μήλον της έριδος ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Επενδυτές από Ευρώπη, Ασία και Αμερική έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

«14 μέρες, 15 μνηστήρες». Εάν ο διαγωνισμός για τον Αστέρα Βουλιαγμένης είχε έναν τίτλο, θα ήταν αυτός!

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (η προθεσμία έληξε την Παρασκευή 29 Μαρτίου, ενώ οι υποψήφιοι έπρεπε να διαθέτουν κεφάλαια άνω των 150 εκ. ευρώ) για την πώληση του τουριστικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης κατατέθηκαν δεκαπέντε φάκελοι. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και διεθνείς κολοσσοί και funds από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, ενώ μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες θα διενεργηθεί έλεγχος των σχημάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ο διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιείται από κοινού από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα και θα γίνει σε δύο φάσεις, με το «πακέτο» να περιλαμβάνει εκτός από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, τη Μαρίνα Βουλιαγμένης, που πέρασε πρόσφατα στην «Αστήρ Παλλάς», καθώς και παραλία με ακτογραμμή 2.100 μέτρων, την παραλία του «Αστέρα» (με 1.600 μέτρα ακτογραμμή) και ακόμα όμορο ακίνητο του ΕΟΤ, εντός του οποίου βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αφροδίτη».

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τα ονόματα των υποψήφιων επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Έθνος, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμ��σά τους περιλαμβάνονται οι τουρκικοί όμιλοι Dogus (συνεργάζεται ήδη με τη Lamda Development στη μαρίνα Φλοίσβου και επιδιώκει την απόκτηση κι άλλων τουριστικών λιμένων) και Koc (έχει αναλάβει με τη Folli Follie τη διαχείριση της μαρίνας Μυτιλήνης).

Παράλληλα, στους υποψήφιους επενδυτές περιλαμβάνεται η εταιρεία επενδύσεων σε τουριστικά ακίνητα Dolphin Capital Investments (DCI) του Μ. Καμπουρίδη μαζί με την αμερικα��ική εταιρεία επενδύσεων Third Point, η οποία ελέγχει περί το 20% της DCI. Και ακόμα η London & Regional Properties, η οποία διεκδικεί επίσης το Ελληνικό και το ακίνητο Αφάντου στη Ρόδο.

Ανάμεσα στους Έλληνες, τέλος, που φέρονται να εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι οι εφοπλιστές Γ. Προκοπίου καθώς και η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου που ελέγχε�� το Costa Navarino.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top