Αναστασιάδης: Αρχίστε την έρευνα από εμένα

Ορκίστηκε η Τριμελής Επιτροπή για την έρευνα στην Κύπρο

Το πρ��ί της Τρίτης ορκίστηκε η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα των ευθυνών για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.
Μέλη της Επιτροπής είναι ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργος Πικής, και οι πρώην δικαστές Καλλής και Κωνσταντινίδης. Και οι τρείς θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.
«Ο διορισμός Ερευνητικής Επιτροπής για τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικονομκή κρίση είναι το ελάχιστο που οφείλει το κράτος προς τους πολίτες» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Επειδή αυτές τις ημέρες ευρίσκομαι και ο ίδιος υπό κρίση, σας παρακαλώ όπως κατά προτεραιότητα εξετάσετε με αυξημένη αυστηρότητα τα όσα αμ��σως ή εμμέσως μου αποδίδονται και μην περιοριστείτε στους εξʼ αγχιστείας συγγενείς μου, αλλά επεκτείνετε την έρευνά σας και στις συναλλαγές του Δικηγορικού Γραφείου, του οποίου μέχρι πρότινος ήμουν συνέταιρος».
Μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι τις συνέπειες της κρίσης, η οποία, όπως εξήγησε, οφείλεται σε εξωγενείς, αλλά και εσωγενείς παράγοντες, καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες και δικαίως αξιώνουν τιμωρία των ενόχων.
Η έρευνα θα καλύψει το χρονικό διάστημα 2006-23 Μαρτίου 2013, ενώ την ερευνητική επιτροπή θα πλαισιώνει και ομάδα εμπειρογνωμόνων. Στόχος η έρευνα να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top