Κεδίκογλου: Αισθητά μικρότερο το χαράτσι για τα ακίνητα

«Δεν τίθεται καμία σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου»

Κεδίκογλου: Αισθητά μικρότερο το χαράτσι για τα ακίνητα

«Αισθητά μικρότερο» θα είναι το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες για το φόρο ακινήτων, σύμφωνα με τον Σίμο Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα», σημείωσε ότι ο τρόπος είσπραξης του παραμένει «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά «είμαστε πολύ κοντά σε μια θετική κατάληξη», ενώ για τις διαφωνίες των κυβερνητικών εταίρων τόνισε ότι «έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης» και σημείωσε πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στη συνάντηση των αρχηγών.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε εν μέρει πλασματική τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα λέγοντας πως σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι οι υπόχρεοι περιμένουν πρώτα να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των δόσεων προτού εξοφλήσουν.

Για το θέμα της κινητικότητας των 25.000 υπαλλήλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «πρέπει να τρέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε», ενώ για τις εξελίξεις στην Κύπρο σημείωσε πως δεν υπάρχει σύγκριση καθώς το ελληνικό πρόβλημα είναι δημοσιονομικό και πως οι τράπεζες εδώ είναι θωρακισμένες.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του περί ισοφαρίσματος των χαμένων από τους δανειστές με κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων, χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση «Βαβέλ» απόψεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top