Μειώνει κατά 10-20% το χαράτσι και ζητά στήριξη από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ο Σαμαράς

Έως την Τετάρτη οι οριστικές αποφάσεις – Φόβοι για νέες καθυστερήσεις με τρόικα

Μειώνει κατά 10-20% το χαράτσι και ζητά στήριξη από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ο Σαμαράς

Tα plan B προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις των κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) σχετικά με το τέλος των ακινήτων έχει ήδη βγάλει από το συρτάρι ο Αντώνης Σαμαράς.

Η εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης η οποία συζητήθηκε στηχθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τη μείωση κατά 10-20% του χαρατσιού της ΔΕΗ σε αντάλλαγμα με τη στήριξη των κυβερνητικών εταίρων για να παραμείνει και το 2013 παρά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για αντικατάσταση του. Συγκεκριμένα προτείνεται για ακίνητα αντικειμενικής αξίας 1.800-2.000 ευρώ το τμ, μείωση του ειδικού τέλους κατά 20%, για παράδειγμα ακίνητα που πλήρωναν χαράτσι με 5 ευρώ το τμ με τη μείωση 20% θα πληρώνουν 4 ευρώ το τμ και θα δουν για ένα διαμέρισμα περίπου 120 τμ μείωση 120 ευρώ το χρόνο !

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε «τρύπα» 300-400 εκ. ευρώ στα έσοδα για την οποία το οικονομικό επιτελείο φέρεται να προτείνει 3 λύσεις:

- Έλεγχο των δήμων που έχουν καθιερώσει παρανόμως ειδικές κατηγορίες μειωμένου τέλους

- Να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των εκτός σχεδίων ακινήτων με βάση τις κατώτατες αντικειμενικές του δήμου τους και όχι με 3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

- Να πληρώνουν χαράτσι και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ενοικιάζει το Δημόσιο για να στεγάσει τις υπηρεσίες του

Οι οριστικές αποφάσεις επί του ζητήματος αναμένεται να ληφθούν στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη, με την κυβέρνηση να επιθυμεί διακαώς να αποφευχθεί εμπλοκή, την ώρα μάλιστα που η τρόικα θα βρίσκεται ��την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, εκφράζονται φόβοι για νέα καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, κάτι που ενδεχομένως οδηγήσει στο να μην ληφθεί απόφαση για τη δόση ούτε στο Eurogroup της 12ης Απριλίου.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top