Νέα δημοσκόπηση: Ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - ΟΧΙ σε πρόωρες εκλογές

Δημοφιλέστερος ο Σαμαράς – Τι λένε για την κρίση στην Κύπρο;

Νέα δημοσκόπηση: Ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - ΟΧΙ σε πρόωρες εκλογές

Πρώτη ανάρτηση: 2/4/2013 - 00.45​

Στους τραπεζίτες ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος της Κυπριακής οικονομικής κρίσης η πλειοψηφία των ερωτηθέντων που πήραν μέρος στη νέα δημοσκόπηση της GPO για το Mega και την εκπομπή "Ανατροπή", η οποία δείχνει ισοπαλία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Ειδικότερα, τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν το 20,3% των απαντήσεων, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή η οποία χάνει μία μονάδα (9%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, ενώ το "Άλλο κόμμα" συγκεντρώνει το 4,1% των απαντήσεων. Την ίδια ώρα, αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 15,6% των απαντήσεων, ενώ "λευκό/άκυρο" απάντησε το 6,1%.

dim-51.jpg

Σε ερώτηση, εξάλλου, για το ποιος φέρει τις μεγαλύτερες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της Μεγαλονήσου, το 34,9% απαντά οι τράπεζες, το 31,6% δείχνει την ευρωζώνη, ενώ για το 24,5% υπαίτιο για την όλη τραγική κατάσταση του νησιού είναι το πολιτικό σύστημα.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει ή όχι να μείνει η Κύπρος στο ευρώ, η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 46,5% πιστεύει πως η Μεγαλόνησος πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα, ενώ το 44,9% θεωρεί πως η Κύπρος πρέπει να παραμείνει στο ευρώ!

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη πως η ΕΕ εξελίσσεται σε μια ένωση κρατών υπό την κυριαρχία της Γερμανίας!

ΟΧΙ στις εκλογές και σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέει η πλειοψηφία των Ελλήνων

Όσον αφορά τα δικά μας και τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά το έργο της κυβέρνησης , το 37,3% το κρίνει θετικά/ μάλλον θετικά, ενώ το δεν ξέρω/ δεν απαντώ λέει το 1,6% !

foto1.jpg

Σε ερώτηση για το αν πιστεύετε πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα πετύχει τους στόχους της , η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 62, 8% εκτιμά πως όχι /μάλλον όχι , ενώ για το 33,9% η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, από την άλλη… δεν ξέρω δεν απαντώ λέει το 3,3% .

foto2.jpg

Μόνο αισιόδοξα δεν βλέπει τα πράγματα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, αφού σε ερώτηση για το αν η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερα ή χειρότερη από ότι ήταν προεκλογικά, πριν 1 χρόνο περίπου, έξι στους 10 (60,3%) λέει πως είναι χειρότερη, ενώ μόνο για το 19,9% τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα! Δεν ξέρω/ δεν απαντώ λέει το 0,5%.

foto3.jpg

Για την πλειοψηφία (73,7%) πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει, ενώ "ΟΧΙ" στις εκλογές λέει το 70,7%! Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της εκτιμά η πλειοψηφία,για την οποία πρέπει πάσει θυσία η χώρα να μείνει στο ευρώ!

Ο κος Σαμαράς εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφίλής πολιτικός αρχηγός, παρά την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ για την πλειοψηφία (59,4%) των ερωτηθέντων η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top