Θα τα πάρει και θα τα … σηκώσει όλα στο Δημόσιο: Μετά την αξιολόγήση, έρχεται αναδιάρθρωση!

Μανιτάκης: Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη οι 25.000 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα

Θα τα πάρει και θα τα … σηκώσει όλα στο Δημόσιο: Μετά την αξιολόγήση, έρχεται αναδιάρθρωση!

Για ένα έργο «τιτάνιο» που δεν μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη «διότι μαζί με τη μεταρρύθμιση πρέπει να αλλάξουν χρόνιες, ριζωμένες πρακτικές και νοοτροπίες» έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας σε ημερίδα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο κ. Μανιτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε κανένα αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το θέμα του Δημοσίου και υπογράμμισε ότι αν και έχουν γίνει πολλά στη μεταρρύθμιση, «απομένει να γίνουν πάρα πολλά και πολύ δύσκολα ακόμη»

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι με την αξιολόγηση τριών ακόμη υπουργείων ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διοικητικής μεταρρύθμισης και ακολουθεί... η αναδιάρθρωση. «Το στάδιο της υλοποίησης των μεταρρυθμιστικών προτάσεων έχει καθοριστική σημασία για την επιτυχία του μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα ο διοικητικός μηχανισμός των υπουργείων» τόνισε ο κ. Μανιτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι η αναδιάρθρωση «θα γίνει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα. Δεν θα αρχίσει, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, με την έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος που περιείχε τον νέο Οργανισμό υπουργείου, που θα είναι ούτως ή άλλως πολύ πιο συνοπτικός και πιο λιτός».

Ο κ. Μανιτάκης έκανε λόγο στη συνέχεια για αναλυτική περιγραφή των συγχωνεύσεων, καταργήσεων και της δημιουργίας νέων διοικητικών μονάδων, ενώ μιλώντας για το νέο μοντέλο οργάνωσης στο Δημόσιο περιλαμβάνει ένα αναλυτικό περίγραμμα θέσεων, διαδικασιών και αποστολών: «Η νέα δομή -και κάθε δομή- υπάρχει για να υπηρετεί τις βασικές αποστολές του υπουργείου. Οι θέσεις και οι διοικητικές μονάδες περιγράφονται για να συντρέχουν στην εκπλήρωση του βασικού σκοπού του υπουργείου. Οι στόχοι κάθε μονάδας και οι στόχοι κάθε υπουργείου είναι και στόχοι όλων και κάθε υπαλλήλου και της θέσης που κατέχει. Όλοι οφείλουν να συνεργούν στην εκπλήρωση της κύριας αποστολής. Η πρόσληψη, επομένως, της νέας οργανωτικής δομής είναι δυναμική και λειτουργική και όχι δομική και στατική, όπως μέχρι τώρα».

«Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη οι 25.000 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα»

Σε δηλώσεις του, εξάλλου, μετά την ημερίδα ο κ. Μανιτάκης ξεκαθάρισε πως δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί οι 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι που βάσει του μνημονίου πρέπει να μπουν σε διαθεσιμότητα.

«Το έργο της μετακίνησης των 25.000 υπαλλήλων είναι ένα ακόμη έργο που πρέπει να επιτελέσουμε και αυτό χρειάζεται πολύ καλό συστηματικό υπολογισμό και σχεδιασμό, δεν γίνονται αυτά από τη μία ημέρα στην άλλη» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top