Κληρίδης (γεν. εισαγγελέας Κύπρου): Αν χρειαστεί, θα εκδοθεί ένταλμα και για Έλληνες!

«Θα κατανεμηθούν ευθύνες όπου κι αν ανήκουν»

Κληρίδης (γεν. εισαγγελέας Κύπρου): Αν χρειαστεί, θα εκδοθεί ένταλμα και για Έλληνες!

«Εκεί που υπάρχει η εσωτερική πληροφόρηση πράγματι δημιουργείται ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Φαίνεται να είχαν βγει κάποια χρήματα λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών αλλά δεν ξέρουμε και από αυτούς εάν υπάρχει μια σχετική δικαιολογία» τόνισε ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου Πέτρος Κληρίδης αναφερόμενος στο θέμα με την απόσυρση χρημάτων από τις κυπριακές τράπεζες λίγο πριν την απόφαση του Eurogroup.

Ο κ. Κληρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» τόνισε ότι αναμένει τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και υπογράμμισε ότι η διερευνητική επιτροπή που αποτελείται από τρία παλιά μέλη του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας «με εκτεταμένους όρους εντολής για να διερευνήσει όλο αυτό το φάσμα και σε βάθος και σε πλάτος χρόνου».

Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου Χαρακτήρισε άδικη την συμπεριφορά της ευρωπαϊκής οικογένειας, ωστόσο παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και από κυπριακής πλευρά και κατέστησε σαφές ότι θα κατανεμηθούν ευθύνες και σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα εφόσον αυτές διαπιστωθούν.

Αν χρειαστεί, θα εκδοθεί ένταλμα και για Έλληνες!

Ο κ. Κληρίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλέκονται Ελλαδίτες πολιτικοί ή επιχειρηματίες στην υπόθεση διαγραφής χρεών από κυπριακές τράπεζες και τόνισε πως υπάρχει στενή συνεργασία με τις ελλαδικές εισαγγελείς αρχές.

Όσο για το αν μπορεί να καλέσει Ελλαδίτες που έχουν εμπλακεί στην ιστορία, ο κ. Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι «ο εισαγγελέας δεν έχει αυτό το δικαίωμα, το έχει η επιτροπή» Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει τρόπος να τον εξαναγκάσεις» εκτός «αν διαπιστωθούν ποινικά αδικήματα και γίνει χρήση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top