Μπίκας: ΚΑΙ ο Παπανδρέου ΚΑΙ η Βάρτζελη ΚΑΙ ο Βενιζέλος ήξεραν για τη λίστα!

Νέα τροπή η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ – Πρόσωπο με πρόσωπο με Διώτη τη Δευτέρα

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία με κάθε νέα κατάθεση περιπλέκεται ολοένα και περισσότερο.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας κλήθηκε να διευκρινίσει με ποιόν είχε μιλήσει από την τότε κυβέρνηση για τη λίστα Λαγκάρντ και προέβη στην αποκάλυψη ότι εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ήταν ενήμε��η και η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Ωστόσο, ο κ. Μπίκας φέρεται να υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερωθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου και ο ίδιος του είχε επισημαίνει πως πρέπει να προχωρήσει το θέμα. Απαντώντας, εξάλλου, σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου της Προανακριτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο κ. Μπίκας δήλωσε πως «ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για κανένα όνομα» από τον ίδιο.

Την ίδια ώρα, ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, ανέφερε ότι συμμετείχε και σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών στις αρχές του Φθινοπώρου του 2011, όπου είπε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι θα πρέπει να γίνει αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της προανακριτικής ισχυρίζονται ότι η κατάθεση που έκανε ο κ. Μπίκας χθες και σήμερα είναι σε ευθεία αντίθεση σε αυτά που είπε πριν από δύο μήνες, όταν και είχε ισχυριστεί ότι η υπόθεση της λίστας είχε τελειώσει για τον ίδιο με το που έφθασε στην Αθήνα.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι αντιφάσεις από τις καταθέσεις του κ. Μπίκα και του κ. Διώτη οδήγησαν την Επιτροπή στην απόφαση της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης τους τη Δευτέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top