Αναστασιάδης: Δεν θα φύγει η Κύπρος από το ευρώ

Αιχμές για Χριστόφια: Πως επέτρεψαν να αναχρηματοδοτηθεί με 11 δισ. η Λαική;

Πως δεν υπάρχει «καμία πρόθεση να φύγει η Κύπρος από το ευρώ» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ.

«Με κανέναν τρόπο δεν θα πειραματιστούμε με το μέλλον της χώρας μας» συμπλήρωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική από τη συμφωνία διάσωσης για να αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας και να εξασφαλιστεί η σωτηρία του τόπου.

Ο κ. Αναστασιάδης άφησε αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης σημειώνοντας ότι παρέλαβε ένα χρεωκοπημένο κράτος, ενώ μίλησε για «τραγική» κατάσταση στην Κύπρο.

«Διατήρησαν μια τράπεζα χρεοκοπημένη για 9 ολόκληρους μήνες με απορρόφηση από το πρόγραμμα έκτακτης ρευστότητας της ΕΚΤ, που φθάνει τα 11 δισ. ευρώ μέχρι να εκλεγεί η νέα κυβέρνηση. Πόσο σοβαρή ήταν η θέση εκείνων των Αρχών, που επέτρεπαν να χρηματοδοτείται μια χρεοκοπημένη τράπεζα με το ανάλογο ή και υψηλότερο ποσό για να φθάνει η ανάγκη αναχρηματοδότησης μιας τράπεζας και όχι ενός κράτους τα 11 δισ. ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top