Νέα σύσκεψη του Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Αλλεπάλληλες οι επαφές λόγω τρόικας και εκκρεμοτήτων

Νέα σύσκεψη του Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου μία ακόμη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χρ. Σταϊκούρα και τον υφυπουργό κ. Γ. Μαυραγάνη). Και αυτή η σύσκεψη, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και η αντίστοιχη στο υπουργείο Οικονομικών χθες βράδυ, διεξάγονται με κύριο στόχο την διευθέτηση εκκρεμοτήτων, ενόψει της έλευσης της τρόικας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ανάμεσα στις εκκρεμότητες συμπεριλαμβάνονται τα δημόσια έσοδα και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, το χαράτσι της ΔΕΗ και το πρόγραμμα κινητικότητας στο Δημόσιο.
Η ελληνική κυβέρνηση πάντως επιθυμεί να έχει καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα μέχρι τις 12 Απριλίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί το άτυπο Eurogroup της Ιρλανδίας, με την προσδοκία ότι θα εγκριθεί η αποδέσμευση των 2,8 δισ. ευρώ της δόσης Μαρτίου και θα δρομολογηθεί παράλληλα η σταδιακή εκταμίευση των περίπου 6 δισ. ευρώ, τα οποία προβλεπόταν να χορηγηθούν στην Ελλάδα με την ολοκλήρωση του ελέγχου.

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top