Στον Γ.Γ. του ΟΗΕ κοινοποιεί ο Αβραμόπουλος την επιστολή του στον Νταβούτογλου

Με την οποία απαντά στις απειλές για την Κύπρο

Στο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και στα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα κοινοποιήσει η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη την απαντητική επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβε από το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας.
Στην επιστολή τ��υ ο Έλληνας ΥΠΕΞ απαντά στις απειλές Νταβούτογλου - να μην αξιοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία την ΑΟΖ της - ότι οι ελληνοκύπριοι και οι τουρκοκύπριοι δεν χρειάζονται προστάτες και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «κανείς δεν πρέπει να διανοηθεί διχοτόμηση της Κύπρου».

Ο'Ελληνας υπουργός διαφωνεί και με την τουρκική πρόταση για τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, ενώ υποστηρίζει ότι μια τέτοια πρόταση παραβιάζει τη θεμελιώδη και απαραβίαστη αρχή της ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Κύπρου.

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top