Τάδε έφη... Μπουτάρης: Στην Θεσ/νίκη ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία - Μεγάλος ηγέτης ο Κεμάλ!

«Πρέπει να μοιράζουμε σύριγγες και προφυλακτικά στα στέκια ναρκομανών»

Ο Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξή του σ��ην εκπομπή «Άλλη Όψη» του Μανώλη Κοττάκη άναψε… φωτιές μιλώντας για τον Κεμάλ Ατατούρκ, το σπίτι του που γίνεται μουσείο, τη Βόρεια Ήπειρο, την Κωνσταντινούπολη, τους ναρκομανείς, τα σκουπίδια… Σχεδόν για τα πάντα!
Για Κεμάλ και Θεσσαλονίκη
- «Οφείλουμε να αναδείξουμε και να σεβαστούμε την ιστορία που έχει η πόλη με τους Τούρκους και τους Εβραίους. Η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη πολυεθνική, ας μην το ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε όσα έγιναν με τις διώξεις και τις γενοκτονίες αλλά είναι βλακώδες να κρατάμε μίσος».
- «Μετατρέπεται σε μουσείο το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος δεν γεννήθηκε εδώ αλλά σε ένα χωριό έξω από το Λαγκαδά. Στη Θεσσαλονίκη, ό��ως, ανδρώθηκε»
- «Ανεξάρτητα με την πολιτική διάσταση, υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης, από τους μεγαλύτερους ηγέτες του τουρκικού κράτους. Μην ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που κηρύχθηκε η επανάσταση των Νεότουρκων. Εδώ ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία»!
Για την παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης
- «Ο δήμος δεν είχε συμφωνήσει, είναι ψέματα αυτό που λένε. Με αυτό εγώ δεν συμφωνούσα. Ήταν ένα καρκατσουλιό: Η προεδρική φρουρά μπροστά, πίσω Μακεδονομάχοι, μετά πρόσκοποι, μηχανοκίνητα των ομάδων διάσωσης. Αυτά είναι “αμερικανιές”. Αν μου λέγανε ότι θα είχαμε ένα κομμάτι που θα απεικόνιζε εκείνη την ατμόσφαιρα, θα έλεγα ναι».
- Ερωτώμενος, όμως, γιατί δεν θεωρεί «αμερικανιά» και την παρέλαση του Gay Pride αλλά αντίθετα την επικροτεί, απάντησ��: «Άλλο αυτό. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο».
Για τη Βόρεια Ήπειρο και το περιστατικό με δημοσιογράφο
- «Είχα απευθυνθεί σε μια δημοσιογράφο του δημοτικού ραδιοφώνου που είχε αναφερθεί στο κομμάτι της Αλβανίας ως “Βόρεια Ήπειρο”. Δεν μπορεί να λέγεται αυτό δημοσίως από κάποιον με δημόσια θέση ή από κάποιον δημοσιογράφο. Άλλο τι συζητά κανείς με την παρέα του. Εγώ, ας πούμε, την Κωνσταντινούπολη τη λέω Ιστανμπούλ, μόνο σε προσωπικές συζητήσεις την αναφέρω ως Πόλη».
Για τους ναρκομανείς
- «Το να μοιράζονται στα στέκια των ναρκομανών καθαρές σύριγγες και προφυλακτικά είναι υποχρέωση του κάθε δήμου να το κάνει. Διότι αν δε του δώσεις τη σύριγγα και δεν τον έχεις και ελεγμένο… Με βρίσκει σύμφωνο ακόμη και η λελογισμένη παροχή ηρωίνης σε εξαρτημένους, όταν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς».
Για τα σκουπίδια
- «Προσπαθούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα αλλά ο κάθε ένας πετάει το πακέτο από τα τσιγάρα από το αυτοκίνητό του και περιμένει ένα σκουπιδιάρικο από πίσω να του το μαζέψει. Πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία πρώτα. Η Βιέννη χρειάστηκε μου έλεγαν 20 χρόνια για να αλλάξει. Τώρα έχουν πέντε διαφορετικούς κάδους για ανακύκλωση και αριθμημένες σακούλες»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top