ΣΥΡΙΖΑ για Eurogroup: Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στην κυπριακή οικονομία

«Δραματικές οι εξελίξεις στην Κύπρο και αναλυτικές οι επιπτώσεις στην Ελλάδα»

ΣΥΡΙΖΑ για Eurogroup: Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στην κυπριακή οικονομία
Για «ανυπολόγιστες καταστροφές στην κυπριακή οικονομία» και για αύξηση του συστημικού κινδύνου για ολόκληρη την ευρωζώνη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής της Κουμουνδούρου, αναλύοντας τις αποφάσεις για την Κύπρο.
«Πρόκειται για αποφάσεις ανήκουστες και απολύτως καταστροφικές. Το κόστος αναδιάρθρωσης των πτωχευμένων τραπεζών μεταφέρθηκε στους καταθέτες και ταυτόχρονα επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Πέρα από την οικονομία οι αποφάσεις αυτές επέφεραν τεράστιο πλήγμα και στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας ότι «οι εξελίξεις για την Κύπρο θα είναι δραματικές».
Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα θα είναι «καταλυτικές», προβλέποντας νέο γύρο ύφεσης, ανεργίας και λουκέτων.
«Η ελληνική και η κυπριακή κοινωνία θα πρέπει να επεμπλακούν από την άφρονα λογική του "μονόδρομου", που προσπαθούν να επιβάλουν οι κυβερνώντες. Υπήρχαν και άλλοι τρόποι στήριξης του κυπριακού τρα��εζικού συστήματος» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top