«Πυρετός» στην κυβέρνηση: Όλα τα θέματα που «καίνε» στο τραπέζι ενόψει τρόικας

Απολύσεις, εργασιακά και δημοσιονομικές «τρύπες» σε συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό

«Πυρετός» στην κυβέρνηση: Όλα τα θέματα που «καίνε» στο τραπέζι ενόψει τρόικας

Σε μίνι... υπουργικό συμβούλιο μετατράπηκε η κρίσιμη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μετά την (αιφνιδιαστική) παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.

Την ώρα που οι εξελίξεις στην Κύπρο τρέχουν, η κυβέρνηση έχει και τον… πονοκέφαλο της τρόικας να ανεβάζει πυρετό με τους εκπροσώπ��υς των δανειστών να αναμένονται στις αρχές Απριλίου για να κάνουν τον έλεγχο πριν την έγκριση για τη δόση Απριλίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης αλλά και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος επίσης δεν ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί.

Τα θέματα που καίνε αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση είναι οι γνωστές και μη εξαιρετέες απολύσεις στο Δημόσιο, η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα (αγγίζει τα 280 εκ. ευρώ για το πρώτο δίμηνο του 2013) και το ειδικό τέλος ακινήτων και συγκεκριμένα ο τρόπος είσπραξής του για το 2013.

Η παρουσία του Γιάννη Βρούτση σημαίνει ότι συζητήθηκαν και εργασιακά θέματα, με τα φλέγοντα ζητήματα του υπουργείου να αφορούν τον κατώτατο μισθό (ήδη έχει σταλεί προς έγκριση στην τρόικα το σχέδιο) και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων, αφού όσο μεγαλώνει η ανεργία τόσο διογκώνονται τα προβλήματα χρηματοδότησης των ταμείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top