Προκαλεί ο Νταβούτογλου: Συνεκμετάλλευση στο φυσικό αέριο ή διχοτόμηση της Κύπρου!

«Αν ο Νότος είναι δικός σας , τότε ο Βορράς είναι δικός μας»!

Προκαλεί ο Νταβούτογλου: Συνεκμετάλλευση στο φυσικό αέριο ή διχοτόμηση της Κύπρου!

Σε προκλητικότατες δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ λέει «ή λύση στο Κυπριακό και συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου ή διχοτόμηση»!

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Star της Τουρκίας με τίτλο «Λύση ή διχοτόμηση», ο Τούρκος ΥΠΕΞ τονίζει ότι η εκλογή Αναστασιάδη «αναπτέρωσε τις ελπίδες» και προσθέτει ότι στην επιστολή Έρογλου ο Κύπριος Πρόεδρος «ήταν καταρχήν θετικός, αλλά σημείωσε πως χρειάζεται χρόνο, επειδή ασχολείται με την οικονομική κρίση».

Ο Νταβούτογλου τονίζει ότι πρέπει ο ΟΗΕ να επιταχύνει τη διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι οι φυσικοί πόροι θα ανήκουν στη νέα, ενιαία Κύπρο.

Ο ίδιος, τονίζει ότι εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν και υπάρχει ανάγκη εκμετάλλευσης για τους φυσικούς πόρους, τότε «θα πρέπει οι δύο πλευρές να συστήσουν κοινή επιτροπή η οποία θα επιβλέψει την εξόρυξη και εκμετάλλευση των πόρων και οι οικονομικοί πόροι που θα διαμορφωθούν, να παγώσουν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό και να χρησιμοποιηθούν μετά την ειρήνευση» .

Το τρίτο σκέλος της τουρκικής πρότασης, τονίζει ότι εάν και αυτό δεν καταστεί δυνατό και η Κύπρος πει ότι οι φυσικοί πόροι της ανήκουν επειδή βρίσκονται στη δική της πλευρά «αυτό θα σημάνει ότι ο Βορράς ανήκει στους βόρειους». «Τότε εμείς ήμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε στη βάση της λύσης των δύο κρατών και τα δύο αυτά κράτη στη συνέχεια μπορούν να συναντηθούν στην ΕΕ» καταλήγει ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top