Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας επί της αρχής στην Επιτροπή

Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου  Ναυτιλίας επί της αρχής στην Επιτροπή
Ψηφίστηκαν επί της αρχής , στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας. Ο αρμόδιος υπουργός, Κ. Μουσουρούλης, υπερασπίσθηκε το νομοσχέδιο και ανέφερε ότι με αυτό προετοιμάζεται το περιβάλλον για την ανάπτυξη. «Τα καινούργια λιμάνια στη Λιβύη, την Κύπρο και το Ισραήλ αποσπούν έργο από τα ελληνικά, κάθε μέρα που περνάει» τόνισε.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι εισηγητές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Κ. Τριαντάφυλλος και Μ. Ρεπούση αντίστοιχα. Ο κ. Τριαντάφυλλος ζήτησε από τον υπουργό Ναυτιλίας να γίνει ό,τι πρέπει ώστε να μην επιβαρυνθεί το ΝΑΤ, ενώ η κ. Ρεπούση εξέφρασε επιφυλάξεις για την ομαδοποίηση των λιμένων.

Πρόθεση εξυπηρέτησης «των συμφερόντων των εφοπλιστών» διέκρινε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαος Συρμαλένιος, ο οποίος ανέφερε ότι καταφέρεται πλήγμα στο ναυτικό επάγγελμα με το μητρώο ενεργών ναυτικών, ενώ πλήττεται και το ΝΑΤ.

Η Τσαμπίκα Ιατρίδη των ΑΝΕΛ καταψήφισε επί της αρχής και ανέφερε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ο νομοθέτης να γκρεμίσει τελικώς αυτά που θέλει να διορθώσει.

Την «άμεση ανάκληση» του νομοσχεδίου, ζήτησε ο Νικόλας Κούζηλος από την Χρυσή Αυγή. «Αντιδραστικό αντιλαϊκό, κατασταλτικό κι επικίνδυνο για την άμυνα της χ��ρας και την ασφάλεια στη θάλασσα», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η Διαμάντω Μανωλάκου του ΚΚΕ, η οποία ζήτησε την απόσυρσή του.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top