Φωτογραφίζει Παπανδρέου η Προανακριτική: Επισπεύδεται η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού!

Διώτης: Μου έστειλε το στικ με τον... κλητήρα ο Παπακωνσταντίνου!

Στο συμπέρασμα ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτέλεσε «αντικείμενο χειρισμού υψηλού επιπέδου» καταλήγει -σύμφωνα με πληροφορίες- η Προανακριτική Επιτροπή μετά και την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και ειδικότερα των email που είχε ανταλλάξει με τον πρώην ΥΠΟΙΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Κάτι που σημαίνει ότι στο κάδρο μπαίνει πλέον και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για τον οποίο άλλωστε στα συγκεκριμένα mail αναφέρεται ότι είχε λάβει γνώση για την ύπαρξη του sub stick με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Διώτης τόνισε στην Επιτροπή ότι ανέτρεξε τώρα στο αρχείο του και βρήκε τα συγκεκριμένα mail, προκειμένου να αποδείξει τη συγκεκριμένη ημερομηνία που έλαβε το usb stick από τον κ. Παπακωνσταντίνου και γι’ αυτό δεν τα είχε δώσει και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών του έστειλε το stick άτυπα, «χωρίς διαβιβαστικό, με τον φρουρό του ή τον κλητήρα του υπουργείου», ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα «προκειμένου να μάθω πως ήρθε η λίστα στην Ελλάδα και για να καταλήξω πως θα τη διαχειριστώ». Αρνήθηκε, ωστόσο, πως γνωρίζει ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον κ. Μπίκα.

Τέλος, σημείωσε ότι στις 22 Αυγούστου του 2011 έγινε διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν οι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Πλασκοβίτης, Βάρτζελη, Παπουτσής, Οικονόμου και Παπαϊωάννου, στην οποία συζητήθηκε το θέμα των ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες χωρίς όμως να γίνει αναφορά στη λίστα Λαγκάρντ.

Καταθέτει αύρ��ο ο Μπίκας – Επισπεύδεται η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού

Με βάση τα νέα στοιχεία, η Προανακριτική έχει καλέσει εκ νέου για κατάθεση τον κ. Μπίκα, ελπίζοντας αυτή τη φορά πως θα έχει… καλύτερη μνήμη!

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του κατάθεση, ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ είχε δηλώσει πως δεν είχε καμία σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ και πως έλαβε γνώση από ξένες εφημερίδες. Ωστόσο, από τα mail του κ. Διώτη προκύπτει ότι είχε λάβει γνώση…

Την ίδια ώρα, επισπεύδεται η κλήση του πρώην πρωθυπουργού στην Προανακριτική Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα κληθεί να καταθέσει μεθαύριο, Παρασκευή. Ωστόσο, αφενός δεν είναι βέβαιη η συγκεκριμένη ημερομηνία και αφετέρου είναι άγνωστο το εάν θα προσέλθει ο κ. Παπανδρέου ή θα καταθέσει με υπόμνημα.

Μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, πάντως τονίζουν ότι δεν ισχύουν οι όποιες φήμες για βίαιη προσαγωγή του Γιώργου Παπανδρέου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top