Δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση ζητά ο υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου Λιλλήκας

«Η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει να μετατραπεί σε αποικία»

Δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση ζητά ο υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου Λιλλήκας
Για σχέδιο διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας κάνει λόγο σχετικά με την απόφαση του Eurogroup ο υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος αποδίδει ευθύνες και στον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο κ. Λιλλήκας ζητά να τεθεί σε δημοψήφισμα η δανειακή σύμβαση και να αναζητηθούν λύσεις «έξω από τον «παραλογισμό της τρόικας και του Eurogroup, για να διατηρηθεί η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία».

Για τον Αναστασι��δη αναφέρει ότι κρίνεται «γιατί πεισματικά απέφυγε να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές που είχε στη διάθεση του, με αποτέλεσμα Γερμανία και ΔΝΤ να πειραματιστούν σε βάρος του κυπριακού λαού», ενώ υποστηρίζει πως υπήρξε άτακτη υποχώρηση της Κύπρου στο Eurogroup, που έστειλε το μήνυμα ότι «ο πρόεδρος και η κυβέρνηση του είναι ευάλωτοι στους εκβιασμούς και χωρίς αντιστάσεις».

Ο κ. Λιλλήκας ζητά επίσης να δημοσιοποιηθεί η δανειακή σύμβαση πριν επικυρωθεί από τη Βουλή και επισημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει να μετατραπεί σε «αποικία της τρόικας, η οποία θα κυβερνά δια των υπαλλήλων της που θα έχουν εξουσία κυβερνήτη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top