Μέτρα για την καλύτερη φρούρηση των φυλακών ανακοίνωσε ο Ρουπακιώτης

Δένδιας: βοήθεια στους ελέγχους και στον εξοπλισμό από την ΕΛ.ΑΣ.

Μέτρα για την ενίσχυση της φύλαξης των φυλακών ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε ότι με πράξη υπουργικού συμβουλίου θα προσληφθούν 500 σωφρονιστικοί υπάλληλοι από το καλοκαίρι, ενώ αποφασίστηκε να αυξηθούν άμεσα κατά 200 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για την κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας , όπως και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων.

Αποφασίστηκε ακόμη η λειτουργία μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας, έτσι ώστε, εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα είτε είναι βαρυποινίτες, είτε είναι υπόδικοι, να εγκλειστούν στις φυλακές αυτές.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς του υπουργείου Δικαιοσύνης βαρύ οπλισμό, προκειμένου να ανταποκριθούν στην «αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, των πρωτοφανών επιθέσεων, όπως αυτή η τελευταία στα Τρίκαλα».

Η ΕΛ.ΑΣ. θα βοηθήσει και με την παρουσία των Ειδικών Μονάδων, των ΕΚΑΜ, σε τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους.

«Γενικά, η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να βοηθήσει όπου αυτό κριθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι χρειάζεται και απαιτείται» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

​​​​​​