Καθησυχάζει την Ευρώπη η ΕΚΤ: Δεν υπάρχει κίνδυνος για άλλο Ευρωπαίο καταθέτη!

«Γειώνει» τον Ντάισελμπλουμ: Λάθος οι δηλώσεις του, μοναδική περίπτωση η Κύπρος

Καθησυχάζει την Ευρώπη η ΕΚΤ: Δεν υπάρχει κίνδυνος για άλλο Ευρωπαίο καταθέτη!

Να... βάλει σε μια τάξη τα ασυμμάζευτα, όπως λέει και το γνωστό άσμα, προσπαθεί η ΕΚΤ μετά τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το μοντέλο της Κύπρου θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες (τις οποίες πάντως και ο ίδιος ανασκεύασε).

Μετά τον πανικό που προκάλεσε η είδηση σε εκατομμύρια Ευρωπαίους καταθέτες, Έβαλντ Νοβότνι, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μιλώντας στην Πράγα ξεκαθάρισε πως «η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση και δεν αποτελεί μοντέλο για άλλες περιπτώσεις» καθώς και πως ο ίδιος δεν περιμένει διάδοση της κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε, όμως, και το μέλος του δ.σ της ΕΚΤ Μπενουά Κοέρ, ο οποίος δήλωσε πως «η Κύπρος αποτελεί μοναδική περίπτωση και θα ήταν λάθος οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ευρωζώνης να προτείνουν αυτή τη λύση αλλού».

«Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης, επειδή η κατάσταση στην Κύπρο είναι απολύτως μοναδική», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Μάλιστα, ο Κοέρ δε δίστασε να επικρίνει τον επικεφαλής του Eurogroup για τις δηλώσεις του: «Θεωρώ πως ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε λάθος στις δηλώσεις του. Η περίπτωση της Κύπρου δεν συνιστά μοντέλο για το υπόλοιπο της ευρωζώνης. Ήταν μια λύση σε μία κατάσταση που είχε γίνει απελπιστική. Δεν βλέπω τον λόγο εφαρμογής των ίδιων μεθόδων αλλού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top