Αναστασιάδης: Θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη όσοι φταίνε για την κατάσταση της Κύπρου

Προσωρινά περιοριστικά μέτρα στις οικονομικές συναλλαγές

«Οδυνηρή αλλά υπό τις περιστάσεις η καλύτερη που θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε είναι η απόφαση του Eurogroup», σημείωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στο διάγγελμά του και ξεκαθάρισε πως «χωρίς την επίτευξη συμφωνίας θα οδηγούμασταν στην κατάρρευση και την χρεοκοπία του κράτους».

Βασική επιδίωξή μας τόνισε «ήταν η σωτηρία της πατρίδας μέσω της εξισορρόπησης της οικονομίας και του εξορθολογισμού του τραπεζικού μας συστήματος».

«Η Κύπρος βρέθηκε ένα βήμα πριν από την οικονομική κατάρρευση. Οι επιλογές μας δεν ήταν ούτε εύκολε��, ούτε το περιβάλλον ήταν το ιδανικότερο. Όμως με σκληρή διαπραγμάτευση, επιμονή και με συναίσθημα ευθύνης φθάσαμε σε ένα αποτέλεσμα που διασφαλίζει τις προοπτικές της χώρας» τόνισε.

Ότι θα διασφαλιστούν όλα τα ταμεία πρόνοιας στις τράπεζες ανακοίνωσε στη συνέχεια και εξήγγειλε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα διορίσει ποινικούς ανακριτές για αναζήτηση και απονομή ευθυνών.

«Δώσαμε όλοι μαζί τη μάχη από την οποία βγήκαμε λαβωμένοι, αλλα και αποφασισμένοι να κάνουμε μια νέα αρχή», ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι από αύριο αρχίζει μια νέα περίοδος για την Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα εφαρμόσει κάποια περιοριστικά μέτρα στις οικονομικές συναλλαγές, μέτρα που, όπως είπε, θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα χαλαρώσουν σταδιακά.

Αναφερόμενος τέλος στις φωνές περί εξόδου από το ευρώ, ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι παρά την πικρία που υπάρχει, η αποστασιοποίηση από την ευρωπαϊκή οικογένεια δεν θα αποτελούσε απάντηση στην κρίση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top