Αυστηρό μήνυμα Παπούλια σε Βερολίνο: «Όχι» στην επιλεκτική επιλογή των θυμάτων της ΕΕ

«Μη ανεκτή η απόφαση της Ευρώπης για την Κύπρο»

Αυστηρό μήνυμα Παπούλια σε Βερολίνο: «Όχι» στην επιλεκτική επιλογή των θυμάτων της ΕΕ

Αυστηρό μήνυμα στην Ευρώπη αλλά βασικά και κύρια στο Βερολίνο απέστειλε ο Κάρολος Παπούλιας μετά το περάς της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο, κάνοντα λόγο για μη ανεκτή απόφαση και για ΕΕ που επιλέγει επιλεκτικά τα θύματ�� της.

«Θα πρέπει η ΕΕ να μην επιλέγει τα θύματά της όπως εκείνη νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει γιατί δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών για μια Ευρώπη που θα προστατεύει τους αδύναμους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζοντας την ελπίδα του να φθάσει το μήνυμα σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ειδικά το Βερολίνο. «Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κύπρο δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική» συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέχεια σημείωσε πως η σημερινή μέρα «είναι μια μεγάλη ημέρα, μια ημέρα τιμής σε εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής και μας έδωσαν ένα ελεύθερο κράτος» και υπογράμμισε πως «το παράδειγμα τους είναι παράδειγμα για τις σημερινές δύσκολες στιγμές».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μειμαράκης, από την πλευρά του εξέφρασε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης στην Κύπρο και συνέστησε υπομονή και θάρρος τονίζοντας ότι «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top