Τσ��πρας: Χορήγηση 2 δισ. ευρώ στην Κύπρο από την κυβέρνηση

ΝΔ: Ο Τσίπρας προσπαθεί να καλύψει τις προφανείς ανοησίες του με μεγαλύτερες

Τσίπρας: Χορήγηση 2 δισ. ευρώ στην Κύπρο από την κυβέρνηση

Να παρέμβει στην κρίση στην Κύπρο και να χορηγήσει άμεσα 2 δισ. ευρώ, ώστε να αρθεί η άμεση απειλή χρεοκοπίας καλεί τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Είναι εθνικό μας καθήκον να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να αποτραπεί μια νέα τραγωδία στη Κύπρο» τονίζει σε δήλωσή του.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως η Κύπρος, κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις και τον εκβιασμό του χρονοδιαγράμματος για άρση της παροχής ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες, που λήγει αύριο το πρωί, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε λίγο στο Eurogroup σε τραγωδία.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευρωπαίοι εταίροι απόψε, δεν έχουν στόχο μόνο να διαλύσουν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, αλλά «και να εκδικηθούν για το περήφανο ΟΧΙ του κυπριακού κοινοβουλίου».

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας τονίζει την ανάγκη, «τούτες τις κρίσιμες ώρες για την Κύπρο και τον ελληνισμό, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, πέρα και έξω από μικροπολιτικά παιχνίδια» και προσθέτει ότι αποτελεί «εθνικό μας καθήκον να συμπαρασταθούμε στον κυπριακό λαό. Να δώσουμε, έστω και την ύστατη ώρα, κάθε δυνατή βοήθεια στη κυπριακή κυβέρνηση».

Η απάντηση της ΝΔ

Λίγη ώρα αργότερα η ΝΔ επεφύλαξε λιτή πλην δηκτική απάντηση στη γραπτή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: «Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πραγματικότητα να κάνει όλο και πιο προφανείς τις ανοησίες που λέει, προσπαθεί ο ίδιος να τις καλύψει με μεγαλύτερες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top