ΣΥΡΙΖΑ: Να πει «όχι» στο κυπριακό κούρεμα η ελληνική κυβέρνηση

ΔΗΜΑΡ: Η Ευρώπη να δείξει την αλληλεγγύη της στην Κύπρο

Να μην συναινέσει στο κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, ανοίγοντας την κερκόπορτα για αντίστοιχη εξέλιξη στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καλεί την κυβέρνηση Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός της Κύπρου δίνει μια περήφανη και άνιση μάχη και δεν στηρίζεται ούτε από την κυβέρνησή του, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση».

«Πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα επελέγη από την τρόικα ως το πρώτο πειραματόζωο για την εφαρμογή μιας γενικευμένης στρατηγικής λιτότητας στην Ευρώπη. Σήμερα που τα προγράμματα λιτότητας φτάνουν στα όριά τους, γιατί φτωχοποίησαν τους λαούς και δεν αποδίδει άλλο η φορολόγηση της φτώχειας, η ληστεία εξαπλώνεται από τους μισθούς και τις συντάξεις στις αποταμιεύσεις. Και η Κύπρος επιλέγεται ως το πρώτο πειραματόζωο γενικευμένου κουρέματος καταθέσεων», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι αν αύριο η κυπριακή κυβέρνηση αποδεχτεί αυτήν την προοπτική - και μάλιστα υπό την πίεση της ελληνικής κυβέρνησης - η στρατηγική του κουρέματος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση για την Κύπρο.

Θα αποτελεί το πρώτο βήμα μιας γενικευμένης επιλογής που σύντομα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα, όπως χθες υπονόησε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ και σήμερα αναφέρει καθαρά ο σύμβουλός του, κ.Φούστ, σε συνέντευξή του στην REAL NEWS.

Ο λαός της Κύπρου δίνει μια περήφανη και άνιση μάχη. Δεν στηρίζεται ούτε από την κυβέρνησή του, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση.

Καλούμε την κυβέρνηση Σαμαρά, έστω και την τελευταία ώρα, να μην συναινέσει στα ευρωπαϊκά όργανα και στο κούρεμα των καταθέσεων, ��νοίγοντας έτσι την κερκόπορτα για αντίστοιχη εξέλιξη στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

ΔΗΜΑΡ: Η Ευρώπη να δείξει την αλληλεγγύη της στην Κύπρο

Να δείξει την αλληλεγγύη της στην Κύπρο καλεί την Ευρώπη η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι το κυπριακό πρόβλημα αφορά όλη την Ευρωζώνη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε σταυροδρόμι», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει ότι «η μόνη βιώσιμη λύση είναι μια πανευρωπαϊκή οικονομική πολιτική που θα εντάξει τις αναδιαρθρώσεις της οικονομίας σε μια κοινή αναπτυξιακή διαδικασία».

Καταλήγοντας δε επισημαίνει ότι «το χρέος των κρατών ή θα αντιμετωπιστεί από κοινού μέσα α��ό την επιτάχυνση της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης ή θα πνίξει την οικονομία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα υπονομεύσει το ευρωπαϊκό όραμα».​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top