Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς

Οριακή πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ ��ποτυπώνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Σε δημοσκόπηση της Kappa Research, για την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου) είναι: ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,6%, ΝΔ 25,7%, Χρυσή Αυγή 13%, ΠΑΣΟΚ 8,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,7%, ΚΚΕ 6,4%, ΔΗΜΑΡ 4,8%, «άλλο κόμμα» 7%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς για το 44,1% των ερωτηθέντων, ενώ το 31,8% θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 23,1% απαντά ότι κανένας από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος.

Για τις εξελίξεις στην Κύπρο υπάρχει «ισοπαλία», καθώς το 52,3% κρίνει αρνητικά τη στάσ�� της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ το 52,2% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ είναι το 70,8%, ενώ το 58,6% να εκτιμά πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση. Το 42,3% τάσσεται υπέρ μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, ενώ το 34,8% επιθυμεί μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τα ποσοστά με αναγωγή είναι στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 25,8%, ΝΔ 25,2%, Χρυσή Αυγή 11,7%, ΠΑΣΟΚ 9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%, ΔΗΜΑΡ 6,3% ΚΚΕ 5,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς, από το 29% των ερωτηθέντων, έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα.

Τ�� 80% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι χειρότερη από ό,τι πριν ένα χρόνο.

Εντυπωσιακό είναι ότι 4 στους 10 ερωτώμενους τάσσονται υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε. ενώ το 45% τάσσεται κατά του ευρώ!

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top