Αναστασιάδης: Ευχαριστώ τον Σαμαρά και τους Έλληνες για τη συμπαράσταση

Επιβεβαίωσε τη συμφωνία για τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Τις «θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του Κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος» εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Κύπριος πρόεδρος επιβεβαίωσε την συμφωνία για τη μεταβίβαση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους και για σημαντικό όφελος για την Κύπρο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα γεγονότα «απαντούν με πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Ελληνικής Κυβέρνησης έναντι της Κύπρου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Σε σημερινή επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκε η ρύθμιση του ζητήματος της αποξένωσης των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών, με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους, με σημαντικό όφελος για την κυπριακή πλευρά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του Κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος και επιθυμεί να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου μέχρι την οριστική διευθέτηση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Τα πραγματικά γεγονότα απαντούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Eλληνικής Kυβέρνησης έναντι της Κύπρου.

Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι' αυτό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top