Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά … να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της!

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο κανένας

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά … να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της!

Προβάδισμα 2,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ (31% έναντι 28,5% της Νέας Δημοκρατίας) δείχνει δημοσκόπηση της VPRC, σε ό,τι αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή).

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 11%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 6% έκαστο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ με 5,5% ενώ η επιλογή «άλλο κόμμα» συγκεντρώνει το 6,5% των απαντήσεων.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, εκεί επικρατεί η ΝΔ με 25,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%. «Άλλο κόμμα» απάντησε το 3,3% των ερωτηθέντων, «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» το 24%, και «κανένα» το 24,7%.

Την ίδια ώρα, αν και στην εκλογική επιρροή αναδεικνύεται πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία φαίνεται να επιθυμεί η κυβέρνηση να παραμείνει και να συνεχίσει το έργο της! Ειδικότερα, αυτό απάντησε το 38% των ερωτηθέντων, σε αντίθεση με το 31% που ζήτησε εκλογές για να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση και να ακολουθηθεί άλλη πολιτική.

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 19,3% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά και το 9,3% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η πλειοψηφία (52,4%) των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top