Βόμβα από τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής: Λύση εκτός τρόικας όσο επώδυνη κι αν είναι!

Απέκλεισε την έξοδο από το ευρώ - Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Βουλής

Βόμβα από τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής: Λύση εκτός τρόικας όσο επώδυνη κι αν είναι!

Πρώτη ανάρτηση: 22/3/2013 - 09.28

Αναβολή για μερικές ώρες πήρε η συζητήση και η ψηφοφορία επί των 9 νομοθετημάτων ( η οποία ήταν προγραμαμτισμένη να ξεκινήσει στις 10) που κατατέθηκαν χθες από την κυβέρνηση της Κύπρου στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης στην κυπριακή κρίση.

Την ίδια ώρα, δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της κυπριακής κρίσης μετά και τη δραματική δήλωση-βόμβα του προέδρου της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου πως η Κύπρος θα επιδιώξει λύση εκτός μηχανισμού τρόικας, την ώρα που η ΕΚΤ έδωσε τελεσίγραφο για διακοπή ρευστότητας εάν δεν υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης εως τη Δευτέρα.

«Δε μας αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο παρά να επιδιώξουμε λύση εκτός μηχανισμού και εκτός τρόικας. Θα εξαντλήσουμε βέβαια κάθε περιθώριο μέσα στα πλαίσια της λογικής» δήλωσε ο κ. Ομήρου μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία ώρα Mega.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής ξεκαθάρισε πως η Κύπρος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ή την ΕΕ, ωστόσο συμπλήρωσε πως τα μέτρα που θα πάρει η Κύπρ��ς δε θα είναι με τη μορφή του πειθαναγκασμού αλλά «θα διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Ομήρου έκανε λόγο για «μεθόδευση που έχει στόχο, απροκάλυπτα πλέον, τον στραγγαλισμό της κυπριακής οικονομίας και καταστροφή του τραπεζικού συστήματος», ενώ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι έχει καταφέρει να καταστρέψει τις κυπρο-ρωσικές σχέσεις.

Χάσικος: Να κάνει το χρέος της η Βουλή - Διευθυντής γραφείου Τύπου του Αναστασιάδη: «Πιο κοντά στην άτακτη χρεοκοπία»

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησαν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωτήρης Χάσικος όσο και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη, Πάμπος Χαραλάμπους

Ο κ. Χάσικος μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 τόνισε ότι η χώρα καταρρέει και κάλεσε τη Βουλή να κάνει το χρέος της για να σωθεί η χώρα: «Ελπίζω πως σήμερα στη Βουλή θα επικρατήσουν σοφότερες σκέψεις, ώστε να πάμε στο Eurogroup μια πρόταση που θα γίνει αποδεκτή».

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «μας απογοήτευσαν και μας εκδικήθηκαν οι Ευρωπαίοι, αλλά ας μην αφήσουμε τώρα το συναίσθημα και τον θυμό να μας παρασύρουν».

Για κρίσιμες ώρες μίλησε και ο κ. Χαραλάμπους τονίζοντας στο Mega ότι «κάθε λεπτό που περνά διαφοροποιούνται τα δεδομένα και οδηγούν την χώρα πιο κοντά στην άτακτη χρεοκοπία».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει επιλογή εξόδου από την ευρωζώνη, ενώ τόνισε πως ό,τι γίνει πρέπει να γίνει σήμερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top