Συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Κύπρο αποφάσισε το Eurogroup

Αναβάλλεται για Παρασκευή η ψηφοφορία στην Βουλή της Κύπρου

Συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Κύπρο είναι το κατ’ αρχήν αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών των 17 κρατών- μελών της ευρωζώνης.

Το Eurogroup φέρεται να έστειλε το μήνυμα στη Λευκωσία ότι παραμένει θετικό σε εναλλακτικές προτάσεις, αλλά επισημαίνει παράλληλα ότι κυρίαρχος στόχος δεν αλλάζει και σε κάθε περίπτωση η Κύπρος θα πρέπει να λάβει μέτρα για την υπέρβαση του δημοσιονομικού προβλήματος, όπως και για την εξυγίανση του τραπεζικού της συστήματος.

Θετικό αποτιμάται πάντως από τη Λευκωσία το γεγονός ότι το Eurogroup συμφώνησε με τη διασφάλιση των καταθέσεων μέχρι 100. 000 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, το Eurogroup δηλώνει έτοιμο «να συζητήσει με τη Λευκωσία μια νέα πρόταση, την οποία αναμένει από τις κυπριακές αρχές το συντομότερο δυνατό».​

Τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης τονίζουν επίσης ότι «εξακολουθούν να είναι έτοιμα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της».

Ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων με το Eurogroup η ψηφοφορία στην Βουλή της Κύπρου για τη σύσταση Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης αναβλήθηκε για αύριο.

​​​​
​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top