Σχέδιο για απορρόφηση των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών ετοιμάζει ο Στουρνάρας

Τείχος προστασίας για επενδυτές και καταθέτες από το ΥΠΟΙΚ

Σχέδιο για απορρόφηση των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών ετοιμάζει ο Στουρνάρας
Νομοσχέδιο για απορρόφηση των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών στην Ελ��άδα από τράπεζες της χώρας μας φέρεται να ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να θωρακιστεί η ελληνική τραπεζική αγορά από τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το ελληνικό ΥΠΟΙΚ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός τείχους προστασίας για επενδυτές και καταθέτες, ενώ στη συγκεκριμένη πρόθεση αποδίδεται και η επιλογή του υπουργείου Οικονομικών να μην γίνονται πλέον αποδεκτές από τις ελληνικές τράπεζες οι επιταγές που έχουν εκδοθεί από κυπριακά πιστωτικά ιδρύματα.
Από την κυβέρνηση διευκρινίζεται πάντως επισήμως ότι δεν πρόκειται για θέμα εμπιστοσύνης και αποδίδεται η συγκεκριμένη επιλογή στο γεγονός ότι παραμένουν κλειστές οι τράπεζες στην Κύπρο και δεν μπορεί να γίνει ο απαιτούμενος συμψηφισμός.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο ΥΠΟΙΚ το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας και αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, ο αναπληρωτής του Χρ. Σταϊκούρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη των 17 κρατών – μελών του Eurogroup.

​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top