Δ. Γεωργακόπουλος: «μου πρόσφεραν την λίστα Λαγκάρντ έναντι 1 εκατ. ευρώ»!

Δήλωση- σοκ του πρώην Γ.Γ. του ΥΠΟΙΚ στην προανακριτική

Με σοβαρές εκκρεμότητες έληξε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής καθώς ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι στις αρχές του 2010 τον προσέγγισαν προκειμένου να του πωλήσουν την λίστα Λαγκάρντ έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Όμως ο κ. Γεωργακόπουλος απέφυγε να αποκαλύψει το όνομα του προσώπου που επιχείρησε να του πουλήσει την λίστα, λέγοντας ότι δεν το θυμάται και πως τις επαφές τις έκανε ο συνεργάτης του κ. Λεωνίδας Γιαννικόπουλος. Πρόσθεσε δε ότι ενημέρωσε για την «προσφορά» τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος όμως δεν του έδωσε καμία απάντηση.

Υπό αυτά τα δεδομένα, τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν την επόμενη εβδομάδα να καλέσουν τον κ. Γιαννικόπουλο προκειμένου να μάθουν ποιο είναι το πρόσωπο που είχε στην κατοχή του τραπεζικές πληροφορίες και εάν αυτές αφορούν την λίστα Λαγκάρντ.

Πέραν αυτών, το ΣΔΟΕ διαβίβασε στην επιτροπή όλα τα έγγραφα που απέστειλαν στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και στα τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να υποδείξουν τον τρόπο συλλογής των στοιχείων που χρειάζονται.

Μεταξύ άλλων ζητούν να σταλούν για όλα τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ: ύπαρξη καταθετικών λογαριασμών, κινήσεις, επενδυτικά χαρτοφυλάκια, ενεργές θυρίδες, δάνεια, παραστατικά επιταγών, αγορές χρυσού κ.α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top