Κόντρα Μανιτάκη - Βούτση για τους δημοσίους υπαλλήλους!

Εκτός Δημοσίου όσοι παραπέμπονται για κακουργήματα

Κόντρα Μανιτάκη - Βούτση για τους δημοσίους υπαλλήλους!

​Διασταύρωσαν σήμερα τα ξίφη τους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης με αφορμή την ερώτηση του δεύτερου για τους Δημόσιους υπαλλήλους.

Απαντώντας στον κο Βούτση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε πως «δεν είναι δυνατό να παραμένουν σε υπηρεσία δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακουργηματικές ��ράξεις».

Ο κος Μανιτάκης διευκρίνισε πως τα μέτρα, που έχουν ληφθεί αναφέρονται στους δημόσιους υπαλλήλους, που με τη συμπεριφορά τους έχουν «αμαυρώσει» την εικόνα της δημόσιας διοίκησης και αποσκοπούν στην προστασία του κύρους «της τεράστιας πλειοψηφίας των έντιμων, των άξιων και ικανών», τονίζοντας πως η νομοθεσία προβλέπει αργία για όποιον παραπέμπεται με αμετάκλητη απόφαση για κακούργημα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «αλλαγή της νομοθετικής διάταξης, με βάση την οποία η καταγγελία για παράβαση καθήκοντος οδηγεί σε αυτοδίκαιη αργία και στον προθάλαμο πιθανότατης απόλυσης», επισημαίνοντας ότι δημιουργήθηκε αρνητικό κλίμα στους κόλπους της δημόσιας διοίκησης και υπάρχουν ψηφίσματα από τις οργανώσεις.

Υποστήριξε ακόμη ότι καθημερινά τα δελτία ειδήσεων δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων. «Υπάρχει επικοινωνιακό μπαράζ και πογκρόμ. Με ποια δημοσιουπαλληλία θα προχωρήσουμε όταν απαξιώνεται συνεχώς;», διερωτήθηκε.

«Δεν θα απολογηθώ για την υστερία του Τύπου για την οποία δεν έχω καμία ευθύνη, ούτε θεσμική, ούτε πολιτική. Ποτέ εγώ δεν ανέφερα τη λέξη “επίορκοι υπάλληλοι”. Τέτοιο φόβο εγώ δεν δημιούργησα», ανταπάντησε ο κ. Μανιτάκης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει και η αντιπολίτευση να προσέχει να μην παίζει το παιχνίδι της τρομοκρατίας και του φόβου και να μην δημιουργεί μεγαλύτερο πανικό από αυτόν που δημιουργούν τα ΜΜΕ.

«Με αυτούς τους όρους που χρησιμοποιείτε, ρίχνετε νερό στο μύλο της τρομοκρατίας», ανέφερε ο υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Βούτση.

Ο κ. Μανιτάκης παρατήρησε πως υπήρχε μια κατάσταση ανοχής και ατιμωρησίας και υπογράμμισε ότι πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα για να δείξουμε ότι αυτοί που παραβαίνουν το νόμο για ίδιον όφελος και έχουν παραπεμφθεί με αμετάκλητη απόφαση για να δικαστούν, ώσπου να δικαστούν θα μπορούσαν να απομακρυνθούν προσωρινά από την υπηρεσία τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top