Μέρκελ: Λυπάμαι για την απόφαση των Κυπρίων, αναμένω νέα πρόταση

«Ρευστότητα από ΕΚΤ μόνο με πρόγραμμα λιτότητας» ξεκαθαρίζει ο Σόιμπλε

Μέρκελ: Λυπάμαι για την απόφαση των Κυπρίων, αναμένω νέα πρόταση

Τη λύπη της για την απόφαση των Κυπρίων να απορρίψουν την πρόταση διάσωσης του Eurogroup εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση στο γερμανικό κοινοβούλιο, τονίζοντας ωστόσο ότι σέβεται την απόφαση της Κύπρου.

«Λυπούμαι για την ψήφο χθες στην Βουλή, αλλά φυσικά τη σεβόμαστε και θα εξετάσουμε τώρα τις εναλλακτικές προτάσεις που θα καταθέσει η Κύπρος στην τρόικα» ξεκαθάρισε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η Κύπρος χρειάζεται έναν βιώσιμο τραπεζικό τομέα «και ο σημερινός τομέας δεν είναι βιώσιμος».

«Η Γερμανία επιθυμεί λύση» πρόσθεσε η Μέρκελ, η οποία κατέστησε σαφές ότι η Γερμανία θα τηρήσει στάση αναμονής για να δει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο.

Σόιμπλε: Ρευστότητα από ΕΚΤ μόνο με πρόγραμμα λιτότητας

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του σε γερμανικό μέσο, ο Σόιμπλε ξεκαθαρίζει πως για να υπάρξει ρευστότητα από την ΕΚΤ προς τις κυπριακές τράπεζες πρέπει να υπάρξει και πρόγραμμα λιτότητας.

«Το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου είναι που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και δεν φταίει κανείς άλλος. Οι κυπριακές τράπεζες είναι κλειστές και η ΕΚΤ θα δώσει ρευστότητα μόνο αν υπάρξει πρόγραμμα λιτότητας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top