Που πήγαν τα λεφτά του ταμείου Μολυβιάτη αναζητά η Επιτροπή της Βουλής

Πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2007 μένουν ακόμα σε παραπήγματα!

Που πήγαν τα λεφτά του ταμείου Μολυβιάτη αναζητά η Επιτροπή της Βουλής
Απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα για το τι απέγιναν τα 205 εκ. ευρώ του «ταμείου Μολυβιάτη» αναζητά η Βουλή των Ελλήνων , σχετικά με την αποκατάσταση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία. Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καλείται από σήμερα το απόγευμα που συνεδριάζει για το ίδιο θέμα να δώσει πειστικές απαντήσεις. Απαντήσεις που 6 χρόνια μετά δεν έχουν δοθεί ακόμα για το που διατέθηκαν αυτά τα χρήματα και το πώς αξιοποιήθηκαν.
Ο επικεφαλής του ταμείου κ. Π. Μολυβιάτης έχει ισχυρισθεί στο παρελθόν ότι από τα 205 εκ. ευρώ τα 70 εκ. είχαν διατεθεί για τις κατασκευές σπιτιών. Οι καταγγελίες όμως από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του περιφερειάρχη έκαναν λόγο για κατασκευές που δεν δικαιολογούσαν αυτό το ποσό, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες ότι δεν χτίσθηκαν καν σπίτια σε ορισμένες περιπτώσεις!

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν προέρχονταν από δωρεές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για την αποκατάσταση των πληγέντων. Αλλά είναι χαρακτηριστικό της αξιοποίησής τους ότι ακόμα και σήμερα πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά διαμένουν σε πρόχειρα καταλύματα και παραπήγματα, όπως ανέφερε η αρμόδια για την αποκατάσταση διευθύντρια του υπουργείου Ανάπτυξης.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η ��οινική διερεύνηση της υπόθεσης , ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Γ. Κοντογιάννης. Το ζήτημα έχει θίξει στη Βουλή και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρας, όπως και η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Δ. Αυγερινοπούλου (όλοι τους βουλευτές Ηλείας της ΝΔ).

​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top