Με 36 όχι, 17 αποχές και ούτε ένα ναι καταψηφίσθηκε το νομοσχέδιο στην Κύπρο!

Πανηγυρική απόρριψη της πρότασης φορολόγησης των καταθέσεων

Με 36 όχι, 17 αποχές και ούτε ένα ναι καταψηφίσθηκε το νομοσχέδιο στην Κύπρο!

Πρώτη ανάρτηση 20.25

Με 36 όχι, 17 αποχές και χωρίς να υπάρξει ένα έστω «ναι» καταψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο!
«Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ, το ΕΥΡΩΚΟ, τους Οικολόγους και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ οι βουλευτές του κυβερνώντος ΔΗΣΥ, το οποίο επέμεινε στην πρότασή του για αναβολή της ψηφοφορίας, μετά τη διαφωνία του ΑΚΕΛ και άλλων κομμάτων απείχε από την ψηφοφορία.

Όλα τα κόμμα��α όμως συμφώνησαν ουσιαστικά στο ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση του Eurogroup και ότι θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα εάν υιοθετηθεί, ως έχει τουλάχιστον, από αυτά που υποθετικά θα λύσει.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε την Κύπρο «νέο πειραματόζωο των πολιτικών της ΕΕ», οι οποίες, όπως είπε, έχουν στόχο την καθυπόταξη των λαών πλήττοντας την ευημερία και την κυριαρχία τους και άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη.

Προσβλητική χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε ο Δημήτρης Συλλούρης, από το ΔΗΚΟ, όπως και τις αναφορές σε «πλυντήριο» της Ευρώπης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι θα ψηφίσει «όχι» σε μία συμφωνία η οποία, όπως είπε, θα καταστήσει την Κύπρο εκ νέου αποικία. Μετά την απόρριψη των μέτρων θα συζητηθεί η έκδοση εθνο-ομολόγου για την εξασφάλιση ρευστότητας, πρόσθεσε ενώ, δήλωσε έτοιμος να στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top