Κινητικότητα στο Δημόσιο και Κύπρος στο επίκεντρο της συνάντησης των αρχηγών

«Ανάκριση» Μανιτάκη και ενημέρωση από Στουρνάρα

Κινητικότητα  στο Δημόσιο και Κύπρος στο επίκεντρο της συνάντησης των αρχηγών
Το πρόγραμμα κινητικότητας στο Δημόσιο και οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο βρέθηκαν ήδη στο επίκεντρο της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία ξεκίνησε στις 6 μ.μ. και συνεχίζεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρώτο μέρος της συνάντησης Σαμαρά- Βενιζέλου-Κουβέλη ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση από τον κ. Μανιτάκη για τις λεπτομέρειες του σχεδίου κινητικότητας και τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, όπως επιμένει να ζητά, ακόμη και μέσω απολύσεων, η τρόικα.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποχώρησε μετά την ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο οποίος μεταφέρει την εικόνα που υπάρχει στο ΥΠΟΙΚ για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Κύπρο και τον βαθμό στον οποίο επηρεάζουν και την Ελλάδα.
Στο προσκήνιο βρίσκεται το «αγκάθι» του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο και το εάν θα επηρεαστεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως και το τι θα γίνει με τα ελληνικά τμήματα των κυπριακών τραπεζών (με την κυβέρνηση να φέρεται ότι ενθαρρύνει την εξαγορά τους από πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας).

Το ΥΠΟΙΚ φέρεται πάντως να επεξεργάζεται ήδη σχέδια για την αντιμετώπιση των χειρότερων σεναρίων για τις επιπτώσεις της κυπριακής κρίσης, όπως την πλήρη κατάρρευση των τραπεζών στη Μεγαλόνησο, αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί αυτή να έχει στην κρίση χρέους της ευρωζώνης και την στάση των «ισχυρών» του Βορρά απέναντι στους δημοσιονομικά αδύναμους του Νότου.

Βίντεο STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top