Νίπτει τας χείρας του ο Όλι Ρεν: Απλά συμβουλευτικός ο ρόλος μας στις αποφάσεις του Eurogroup!

Βγάζει την… ουρά της Κομισιόν απέξω ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Την… ουρά της Κομισιόν απέξω θέλησε να βγάλει ο Όλι Ρεν σχετικά με την απόφαση του Eurogroup για τη φορολόγηση των κυπριακών καταθέσεων.

«Η απόφαση ελήφθη από το Eurogroup. Η Κομισιόν συμμετέχει στη συζήτηση για να διευκολύνει τις αποφάσεις και να παρέχει τεχνικές συμβουλές» τόνισε χαρακτηριστικά ο ο Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, ο οποίος ερωτήθηκε για τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup και για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Eurogroup μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, σημείωσε πως η Κύπρος θα μπορεί να εισάγει «μεγαλύτερη προοδευτικότητα στο εφάπαξ μέτρο υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να διασφαλίζεται η στοχευμένη μείωση της οικονομικής βοήθειας και κατ' επέκταση δεν θα επηρεάσει το συνολικό ποσό της οικονομικής βοήθειας που ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top