Βενιζέλος: Μυωπικές και τιμωρητικές οι αποφάσεις των Ευρωπαίων για την Κύπρο

«Να αλλάξει η απόφαση αλλιώς θα οδηγηθούμε σε ανεξέλικτες καταστάσεις»

Για μυωπικές και τιμωρητικές αποφάσεις από τους Ευρωπαίους στην Κύπρο έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, κ. Γιαννάκη Ομήρου, τον Γενικό Γραμματέ�� του ΑΚΕΛ, κ. Άνδρο Κυπριανού και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Μάριο Καρογιάν.

«Οι μυωπικές και τιμωρητικές αποφάσεις της Ευρωζώνης για την Κύπρο, πλήττουν την Ευρώπη στο σύνολό της. Ξέρουμε στο πετσί μας πόσο δύσκολο είναι να κινείται κάποιος μέσα σε συντηρητικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς και να διαπραγματεύεται με παράγοντες που δεν θέλουν να δουν τις κοινωνικές και αναπτυξιακές διαστάσεις μίας κρίσης που δεν είναι μόνον χρηματοοικονομική και δημοσιονομική» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος μάλιστα προειδοποίησε την ευρωζώνη, λέγοντας ότι βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα «ή να τροποποιήσει τις αποφάσεις της για την Κύπρο ελέγχοντας τις εξελίξεις ή να πυροδοτήσει ανεξέλικτες κατασ��άσεις που θα τη βλάψουν ως σύνολο».

Τέλος, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι δε θα υποδείξει κανείς στον κυπριακό λαό και τους αντιπροσώπους του τι θα αποφασίσουν, ενώ ξεκαθαρίζει πως η στήριξη της Κύπρου από την Ελλάδα είναι «εθνική υποχρέωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top