Σόιμπλε για καταθέτες στην Κύπρο: Ας προσέχατε που βάζατε τα χρήματα σας!

«Το κυπριακό οικονομικό μοντέλο χρεοκοπεί»

Σόιμπλε για καταθέτες στην Κύπρο: Ας προσέχατε που βάζατε τα χρήματα σας!

Σε νέες δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά προχώρησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ούτε λίγο-ούτε πολύ είπε στους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών… «ας προσέχατε»!

«Όποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους ή όπου ίσως ελέγχεται λιγότερο, αναλαμβάνει τον κίνδυνο όταν οι τράπεζες της χώρας αυτής δεν είναι βιώσιμες. Όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες όπου καταβάλλει λιγότερους φόρους, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι προφανές» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος συμπλήρωσε πως σε διαφορετική περίπτωση «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ξένες επενδύσεις δισεκ��τομμυρίων στην Κύπρο».

Ο Σόιμπλε κατονόμασε εκ νέου τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ως εκείνον ο οποίος επέμεινε στη συμμετοχή στο κούρεμα των καταθετών κάτω των 100.000 ευρώ, ενώ δήλωσε ότι το κυπριακό οικονομικό μοντέλο, που βασίζεται σε ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα το οποίο προσελκύει ξένα κεφάλαια, «χρεοκοπεί».

Τέλος, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ καθησυχάζει τις ανησυχίες για το ευρώ, το οποίο -όπως τονίζει- «έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα», ενώ ξεκαθαρίζει πως επιμένει στην πολιτικής της λιτότητας «με προσανατολισμό την ανάπτυξη και σε συνδυασμό με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top