Νέα διαβεβαίωση Στουρνάρα: Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα

«Μοναδική περίπτωση το ζήτημα στην Κύπρο»

Νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από κούρεμα παρέσχε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τους Έλληνες καταθέτες, είτε έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες, είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα. Το ζήτημα των καταθέσεων στην Κύπρο αποτελεί μια μοναδική περίπτωση. Αυτό έχει τονιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επομένως, δεν υπάρχει απολύτως κανένας φόβος για τον Έλληνα καταθέτη» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το Eurogroup στη χθεσινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη αποφάσισε να δώσει «μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο, προκειμένου να εξοικονομήσουν το ποσό που απαιτείται,, οπότε η Κύπρος θα αποφασίσει τι είδους φόρο θα βάλει».

Τέλος, υπογράμμισε ότι εκτός των κυπριακών υποκαταστημάτων «όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικότατα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top