ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Σαμαράς φοβάται τον λαό και τη βουλή»

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το «όχι» το�� Μεϊμαράκη

​Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σχολίασε την άρνηση του Προέδρου της Βουλής να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας: «Ο κ. Σαμαράς φοβάται τη Βουλή, φοβάται το λαό, φοβάται το φως. Έχει εξοικειωθεί με την υποταγή στο παρασκήνιο και τρέμει τον διάλογο στο προσκήνιο, στο κοινοβούλιο. Επιτέλους, ας αφήσουν κατά μέρος τις προσπάθειες δημιουργίας μιας επίπλαστης εικόνας και ας προσέλθουν στο κοινοβούλιο. Η Δημοκρατία δεν αντέχει άλλο ψεύδος και συμφωνίες παρασκηνίου».

Το κόμμα της αντιπολίτευσης, προσθέτει ότι η ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής προκαλεί σύ��χυση όσον αφορά την δυνατότητα του να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια, για να συζητηθούν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας.

«Αν ισχυρίζεται ο κ. Μεϊμαράκης ότι τέτοια δυνατότητα δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της βουλής, τότε έχει ήδη υποπέσει σε θεσμικό παράπτωμα. Γιατί ο Κανονισμός ρητά προβλέπει στα άρθρα 142 παράγραφος 2 και 62 παράγραφος 3 την δυνατότητα αυτή. Αν, παράλληλα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου προσπαθεί εκ των προτέρων να υπονομεύσει το αίτημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τότε υποπίπτει σε δεύτερο παράπτωμα. Πέραν του ότι επί μήνες η κυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις έχει υποβαθμίσει δραματικά τον ρόλο και την αποστολή του Κοινοβουλίου, προσπαθεί τώρα να αποτρέψει μια συζήτηση που έχει πολιτική, οικονομική εθνική και ιστορική αξία», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top