Γερμανία: «Και να βγει η Κύπρος από την ευρ��ζώνη δεν επηρεαζόμαστε!»

Μέχρι και 40% κούρεμα ζήτησε ο Σόιμπλε στη δραματική συνεδρίαση

Είτε βγει είτε βγει η Κύπρος από την ευρωζώνη, δεν μας νοιάζει!

Αυτό είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ, Γερμανία και Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της δραματικής συνεδρίασης του Eurogroup για την Κύπρο, στον Κύπριο ��πουργό Οικονομικών:

«Ουσιαστικά η Κύπρος δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την Ευρωζώνη, και μια χρεοκοπία της, δεν θα είχε ιδιαίτερο κόστος!» ήταν η δήλωση-σοκ του Σόιμπλε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και Λαγκάρντ, Ολλανδία και Φιλανδία, που συγκρότησαν το μέτωπο των σκληροπυρηνικών απέναντι στην Κύπρο, χωρίς και οι υπόλοιπες χώρες να φέρνουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις.

«Κάντε ο,τι θέλετε. Εμείς δεν επηρεαζόμαστε ιδιαίτερα» διεμήνυσαν, ζητώντας κούρεμα 40%!

Μάλιστα ο Σόιμπλε, τόνισε πως «οποιαδήποτε λύση δεν περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων, δεν πρόκειται να υπερψηφιστεί από το γερμανικό κοινοβούλιο, ούτε από συμπολίτευση, ούτε από αντιπολίτευση».

Τέλος, ζήτησε «να πάρουμε όλοι μέρος δίκαια, στον καταμερισμό του κόστους διάσωσης των τραπεζών, ιδιοκτήτες, δανειστές και καταθέτες», με τα γερμανικά κόμματα, να μην είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένα, και να λένε πως θα έπρεπε να ζητηθούν πολύ περισσότερα από την Κύπρο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top